Πόρισμα: Η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου οδηγούσε ελαττωματικό αυτοκίνητο

Ποινική δίωξη σε βάρος εκπροσώπου εταιρείας αυτοκινήτων άσκησε η Εισαγγελέας πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Ολυμπιονίκη, Άννας Πολλάτου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας Αγγελική Κυριαζή άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του Χ.Β. κατοίκου Στουτγάρδης, ως εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας διώκεται επιπλέον για σωματική βλάβη από αμέλεια, εις βάρος των επιβατών του αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς η Εισαγγελέας εκτιμά ότι αποκλειστική αιτία ήταν η ελαττωματική κατασκευή του αυτοκινήτου.

«Διέθεσαν στην αγορά ελαττωματικό προϊόν»

Η Αντιεισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία και η ολιγωρία που υπέδειξε η κατασκευάστρια εταιρεία οδήγησε τη νεαρή Ολυμπιονίκη στο θάνατο.

«Ο Χ.Β. δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος, αφού διέθεσε στην αγορά ελαττωματικό προϊόν», φέρεται να αποδίδει το κατηγορητήριο την ευθύνη, καθώς και ότι το όχημα «έφερε ελαττωματική κατασκευή της τραβέρσας συγκράτησης του ταμπλό και της κολόνας τιμονιού, της ίδιας της κολόνας τιμονιού και του καθίσματος».

Σύμφωνα με την προταση της Εισαγγελικής Λειτουργού:

«τα υλικά κατασκευής των ως άνω εξαρτημάτων ήταν ακατάλληλα και μη ανθεκτικά με συνέπεια να υποχωρήσουν και να μην αποτρέψουν την αποκόλληση ταμπλό και τιμονιού, αποκλειστικών εξαρτημάτων στήριξης του οδηγού, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα πορείας κάνοντας πολλαπλές περιστροφές και στο τέλος προσέκρουσε νωτομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί αυτή και να υποστεί κακώσεις κεφαλής και αυχένος, ως μόνης ενεργού αιτίας να επέλθει ο θάνατός της».

Τι αξιώνει η οικογένεια της Άννας Πολλάτου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτεί και τον εισαγωγέα του αυτοκινήτου της νεαρής Ολυμπιονίκη.

Ο πατέρας, η μητέρα, τα τρία αδέρφια, ο παππούς και η γιαγιά της Άννας Πολλάτου αξιώνουν να τους επιδικασθεί ποσό ύψους #€820.000 για ηθική βλάβη. Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνωμόνων για το αυτοκίνητο μετα το δυστύχημα.