“Άλλο ξενοφοβία, άλλο σεβασμός”..|ΑΠΟΨΗ*

..”σκουπίδια, πεταμένες τροφές, πεταμένα ρούχα και μια ατμόσφαιρα αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη για την υγεία (..) δεν έχει να κάνει με ξενοφοβία ούτε βέβαια και με τον ανθρωπισμό του καθενός μας. Έχει να κάνει όμως με τον σεβασμό “.. σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

image

“Επισκεπτόμενος χθες (23/02)το κέντρο καταγραφής αλλοδαπών του Σχιστού στην Αττική προκειμένου να ενημερωθούμε από τους συναδέλφους για τις συνθήκες εκεί, αντικρίσαμε αυτό που βλέπουμε κατ’ επανάληψη σε όλα τα κέντρα και σε όλους τους χώρους, είτε υπαίθριους είτε κλειστούς στους οποίους διαμένουν έστω και προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες.
Απ’ έξω σκουπίδια, πεταμένες τροφές, πεταμένα ρούχα και μια ατμόσφαιρα αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη για την υγεία του καθενός που διαμένει και εργάζεται σε αυτούς τους χώρους.

image

Αυτό δεν έχει να κάνει με ξενοφοβία ούτε βέβαια και με τον ανθρωπισμό του καθενός μας. Έχει να κάνει όμως με τον σεβασμό που απαιτείται να έχει κάθε άνθρωπος προς το περιβάλλον, πόσο δε και προς μια ξένη χώρα που τον φιλοξενεί και τον υποδέχεται. Έχει να κάνει με το επίπεδο και τις αρχές που έχει.
Από την άλλη, ως ένα “οργανωμένο” κράτος όταν μεριμνούμε για σκηνές και προσφυγικά κέντρα, ας μεριμνήσουμε να βάλουμε και κάδους σκουπιδιών.
image

Ας ορίσουμε και κανέναν υπεύθυνο να κάνει και καμία σύσταση.
Δεν είναι ξενοφοβία αυτό!
Απαιτείται και επιβάλλεται για την υγιεινή μας”.


*πρ.ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport