Αλλαγές επί το δημοκρατικότερον στην ΕΛΑΣ, προετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

Περιορισμός της αστυνομικής βίας και στη χρήση χημικών προετοιμάζει  σε νέο επιχειρησιακό δόγμα για την ΕΛ.ΑΣ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Αλλαγές στο οργανόγραμμα και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας επί το δημοκρατικότερον, ακόμα και για απόλυτο περιορισμό στη χρήση χημικών , φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βηματοδότη» να προετοιμάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη .

Σε αυτό το πλαίσιο, φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να προτίθεται  για προβεί σε αλλαγές και στο επιχειρησιακό δόγμα για τις συναθροίσεις με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, με δέσμευση στις προθέσεις του να περιοριστεί η αστυνομική βία . Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και σε εύρος χρόνου σχεδιασμό, για τον οποίο η καθημερινή επιχειρησιακή ανταπόκριση του ένστολου προσωπικού θα αποδείξει αν και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμο.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ο  αρμόδιος Υπουργός, φέρεται να σκοπεύει στην αναδιάρθρωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, καθώς έχει κριθεί “παρωχημένη” με την παρέλευση 20ετίας, όταν από τον ίδιο στην πρώτη του – τότε – θητεία ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης, είχε καθοριστεί η ισχύουσα δομή του .