Με αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες, τα νεα οχήματα της ΟΠΚΕ

Τζιπ θωρακισμένα, τα οποία μέχρι πρόσφατα περιπολούσαν στην Ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ, στο Κόσοβο, διαθέτει πλέον στο στόλο της η ΕΛΑΣ.

Δεκαέξι οχήματα τύπου Land Cruiser, με αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες- ώστε να σταματήσουν βολίδες όπλων μικρών διαμετρημάτων και πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov-

Τα οχήματα τα οποία παρέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από την Ευρώπη, ανήκαν στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. 

Από τα 16 τζιπάκια, στα 10 έχει ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος και φερουν (πλεον) τα διακριτικά χρώματα της ΕΛΑΣ. Σε ειδική εκδήλωση (02/12-11.00) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, τα οχήματα θα παραδοθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Πηγές  του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφορικά με τη διάθεση των οχημάτων σημειώνουν ότι τα τζιπάκια θα διατεθούν σε Υπηρεσίες για περιπολίες και επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική, στις περιοχές που καταγράφεται αυξημένη εγκληματικότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Κατεχάκη, εξετάζεται το ενδεχόμενο με τις ομάδες της ΟΠΚΕ οι οποίες θα μεταβούν ως ενισχυτική στις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, καποια απο τα θωρακισμένα οχήματα να αποσταλούν στα νησιά του Β/Α Αιγαίου, στα οποια λειτουργούν κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.