Αλεξανδρούπολη: Αστυνομικός ανέσυρε απο το νερό ηλικιωμένη κολυμβήτρια σε κίνδυνο ζωής

Σωτήρια ήταν η επέμβαση αστυνομικού στο κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, όταν αντιλήφθηκε γυναίκα η οποία κολυμπούσε σε άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας

Ο αστυνομικός, μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Τσουλκανάκης (φωτογραφία), βρίσκονταν στο Cafe στο κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, όταν άκουσε τη φωνή γυναίκας σε βοήθεια. Σε παρατήρηση διέκρινε στο νερο δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μια βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και βούτηξε στη θάλασσα ενω παράλληλα ζώναξε στους υπόλοιπους θαμώνες «καλέστε ασθενοφόρο και αστυνομία». Ο ιδιος προσέγγισε τη γυναίκα και με τη συνδρομή δυο ακόμα λουομένων την ανέσυραν στη στεριά.
Με την άμεση μετάβαση του ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ, και τη συνδρομή των διασωστών οι οποίοι ανέλαβαν την ανταπόκριση του περιστατικού, παρέλαβαν τη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Η γυναίκα με καταγωγή από το βόρειο τμήμα του Έβρου, παραμένει σε νοσηλεία εκτός κινδύνου ζωής σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Ο αστυνομικός, απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημία, τη δεκαετία του ’90 έχει εργαστεί και ως ναυαγοσώστης στην Αλεξανδρούπολη. Οι εκπαίδευση που ειχε λάβει ως ναυαγοσώστης, ηταν γνώσεις που διέδωσαν τη ζωή της περίπου 60 ετών κολυμβήτριας.
Σύμφωνα με το τοπικό site thrakinea.gr, οταν ο Δημήτρης Τσουλκανάκης, εργαζόταν ως ναυαγοσώστης Ακτής είχε διασώσει δύο ανθρώπους από πνιγμό.