Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 32άχρονος Σύρος μελος του ISIS

Η υπόθεση της σύλληψης 32άχρονου Σύρου στην Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται, καθως ο ίδιος, παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους ενω στο κινητο του κατασχέθηκε υλικό με βασανισμούς και αποκεφαλισμούς που είχε διαπράξει.

tzixantistis-alexpoli-ena

Επίσημα η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της, τη σύλληψη του 32άχρονου Σύρου στην Αλεξανδρούπολη (19/10) ενώ κατευθυνόταν στην υπηρεσία ασύλου για να καταθέσει αίτημα πολιτικού ασύλου.

Αστυνομικές πηγές στο Nantiareport.gr, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για  υπόθεση .. καθώς στο κινητό τηλέφωνο του Σύρου, κατασχέθηκαν φωτογραφίες, βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και σκηνές ακραίας βίας από τούς τζιχαντιστές, στα οποία απεικονίζεται ο ίδιος να υποβάλει σε βασανιστήρια αιχμάλωτο και να κρατά ακρωτηριασμένα ανθρώπινα κεφάλια.

imagehandler_1

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο 32άχρονος από τη Συρία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 2016 απο Τουρκία μέσω Λέρου, διέμεναν σε Δομή Προσφύγων  στη Θεσσαλονίκη.

Για τον 32άχρονο, εκδόθηκε διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης με την άφιξη του στην Ελλάδα.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 32άχρονου μετά από καταγγελίες (09/2017) της συζύγου του, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.  Υπήρχαν πληροφορίες για τον 32άχρονο, από Υπηρεσίες που τον είχαν θέσει στο μικροσκόπιο έρευνας, με εντολή διακριτικής παρακολούθησης, για συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.ωστόσο η απόλυτη επιβεβαίωση στα στοιχεία του, τον ταυτοποίησε και ακολούθησε η σύλληψη του.

Το μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση την οποία, θα ακολουθούσε η σύλληψή του, άμεσα με τον εντοπισμό του είτε στην έξοδο του από τη χώρα, και σε επικείμενη προσπάθειά του να επιστρέψει δε θα μπορούσε να περάσει τον έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32άχρονος Σύρος, κρατούμενος των ελληνικών Αρχών, επιχείρησε να ενεργήσει αυτοχειρία μέσα στο κελί του, με την κουβέρτα που του είχαν παραχωρήσει ωστόσο έγινε αντιληπτός και δεσμεύτηκε.

Με την κατηγορία της συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση και δράση  της εκτός Ελλάδος, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα. Την υπόθεση εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για να διακριβωθεί η συμμετοχή του και ο βαθμός στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.