Αλεξανδρούπολη: Δικάζεται ο κτηνοτρόφος από τις Φέρρες- Παραπέμφθηκε με τον “Αντιρατσιστικό”

Με εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο και κάταγμα στο αριστερό χέρι,  ο 32χρονος Φεριώτης κτηνοτρόφος παρουσιάστηκε στη δίκη του

Στα Δικαστήρια Αλεξανδρούπολης δικάζεται (18/09-12.00) ο 32άχρονος Φεριώτης κτηνοτρόφος, ο οποίος παραπέμφθηκε για παράβαση του Αντιρατσιστικού Νόμου μετά το επεισόδιο με Τούρκους λαθρομετανάστες οι οποίοι επιχείρησαν και εισέβαλαν από παράνομο πέρασμα στα σύνορα του Έβρου, και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους εισβολείς μέσα στη γη του.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος, επιχείρησε να σταματήσει και να παραδώσει τους οχτώ Τούρκους λαθρομετανάστες στην Αστυνομία καθώς είχαν εισέλθει παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου. Ο ίδιος  συνεπλάκη με τους άνδρες λαθρομετανάστες , και η καραμπίνα που κρατούσε εκπυρσοκρότησε με τους Τούρκους να την απαλλοτριώνουν και να την παίρνουν μαζί του, κατά την αποχώρησή τους προς την ενδοχώρα, πριν εντοπισθούν από την Αστυνομία σε μικρή απόσταση. Σε κοντινή απόσταση οι Αστυνομικοί εντόπισαν και την καραμπίνα την οποία κατέσχεσαν, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του  κτηνοτρόφου . Όπως διακριβώθηκε κατά την προσαγωγή τους τόσο ο  Έλληνας κτηνοτρόφος όσο και οι δύο Τούρκοι έφεραν τραύματα από τη μεταξύ τους συμπλοκή . Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλήφθηκαν  – για τα κατά περίπτωση αδικήματα – κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της απλής σωματικής βλάβης, και παράβαση του Νόμου περί όπλων κ.α. Ωστόσο οι κατηγορίες σε βάρος του νεαρού κτηνοτρόφου είναι με την επιβαρυντική διάταξη του Αντιρατσιτικού Νόμου .

Με ανακοινώσεις τους οι ΑγροτοΚτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αλεξανδρούπολης και Αινήσιου Δέλτα του Έβρου δήλωσαν στήριξης και συμπαράστασης στο συντοπίτη τους.
“.. Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση τους Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ενώ ο Σύλλογος Αινησιο Δέλτα, σημειώνει, “Ως ο κατ εξοχήν σύλλογος που ζει στο δέλτα του Έβρου, βιώνει άσχημες καταστάσεις από διερχόμενους παράνομα μετανάστες , που παίρνουν βάρκες μας, ανοίγουν καλύβες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθούν εντάσεις από την πλευρά μας, συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου κτηνοτρόφου από τις Φέρες που αν και δέχθηκε επίθεση βρίσκεται υπόδικος με βαρύτατες κατηγορίες.
Ο συμπολίτης με επικίνδυνες και βαριές κακώσεις (γνωμάτευση καθηγητή ιατροδικαστή) θεώρησε καθήκον να ενημερώσει για την παρουσία των παράνομων Τούρκων αλλοδαπών την αστυνομία κι έμπλεξε… Στην θέση του θα μπορούσε νάναι ο καθένας μας. Τα αλτρουιστικά αισθήματα προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες ο τόπος μας τα έχει δείξει επανειλημμένα αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα με τους λαθροεισβολείς σε επιτηρούμενες στρατιωτικές ζώνες, είναι κάτι διαφορετικό και η συντεταγμένη πολιτεία επανειλημμένα μας είχε στο πλευρό της γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχή του ακρίτα και το φιλότιμό του”.