Αλ.Τσίπρας για Ηριάννα και Περικλή: “Αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν”

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε αντίθετη με την Εισαγγελική εισήγηση, αθώωσε τον Περικλή και την Ηριάννα Β.Λ. Άμεση ήταν η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης.

Με το Δικαστήριο σε αντιδιαστολή με την προταση της Εισαγγελέως Έδρας, η αθωωτική απόφαση για τον 33άχρονο Περικλή και την 30άχρονη Ηριαννα Β.Λ “αναγνώρισε” πως το DNA είναι στοιχείο υπό αμφισβήτηση.

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην ΤΟ “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί ως Πρωθυπουργός στο Twitter: “Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna”.

Tw_ΤΣΙΠΡΑΣ_ΗΡΙΑΝΝΑ_ΕΦΕΤΕΙΟ

 

Ήταν τον Ιανουάριο του 2011, με την έκδοση ενταλμάτων τριών μελών της «ΣπΦ»- Χρήστου Τσάκαλου, Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργου Νικολόπουλου. Στη διερεύνηση της εμπλοκής και άλλων ατόμων, η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ έθεσαν υπό επιτήρηση οίκημα στο οποίο είχε εκδηλωθεί παρουσία των υπόπτων στη Νέα Ιωνία Βόλου. Κατά την προανακριτική έρευνα, διαπίστωσαν την παρουσία δύο ακόμα- αγνωστων μεχρι τότε  στις Αρχές- του Γιώργου Πολύδωρου και της Ολγας Οικονομίδου, οι κινήσεις των οποίων οσηγησανντους Αστυνομικούς σε δώμα της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, ιδιοκτησίας συγγενή της 23άχρονης -τοτε- Hριάννας Β.Λ. το οποίο ενοικίαζαν ο σύντροφός της Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος μαζί με τον 26άχρονο- τοτε- Περικλή Μπ.

Στις 14 Μαρτίου 2011 η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί  διπλή επιχείρηση στο οίκημα του Βόλου, συλλαμβάνοντας πέντε μέλη της «ΣπΦ», και στο δώμα του Χολαργού, προσαγάγονται ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και η Ηριάννα Β.Λ

Στην εξέλιξη της προανακριτικής έρευνας, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη “ΣπΦ”- στη συνέχεια απαλλάχθηκε, ενώ η Ηριάννα Β.Λ. που έδωσε οικειοθελώς, κατάθεση στον Ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερη.

Το Νοέμβριο του 2011), η Αντιτρομοκρατική από μαρτυρία ιδιώτη εντόπισε θαμμένα στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης πιστόλια και κουτιά με σφαίρες και τον επόμενο Οκτώβριο (2012), η ΔΕΕ σε εξέταση του υλικού διαβιβάζει έγγραφο στο οπι ο προκύπτει  ότι σε ένα από τα πειστήρια -σκανδάλη όπλου- εντοπίσθηκε μείγμα DNA τουλάχιστον δύο ατόμων και σε γεμιστήρα μερικό DNA γυναίκας τα στοιχεία της οποίας δεν υπήρχαν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων της.

Τα αποτυπώματα -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- ταυτοποιήθηκαν με ευρήματα στο δώμα της Ορφέως και τον Ιανουάριο του 2013, ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα εις βάρος της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μπ. για συμμετοχή σε ΤΟ. καθως βιολογικό υλικό της -30άχρονης σήμερα- ανιχνεύτηκε περιμετρικά ενός γεμιστήρα, που είχε εεντοπισθεί θαμμένος, με οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη.