Πρόταση Εισαγγελέα: Ενοχή για Περικλή και Ηριάννα

Την ενοχή για τον Περικλή και την Ηριάννα πρότεινε η Εισαγγελέας Έδρας ενώ η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Με την αναγνώριση της αξιοπιστίας των εργαστηριακών αποτελεσμάτων της ΔΕΕ και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, για τα δείγματα DNA, συνδυαστικά με άλλα στοιχεία για τους κατηγορούμενους σε εμπλοκή τους με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, και την εκτίμηση οτι οι πραγματογνώμονες μάρτυρες -Φύτρου, και Φιτσιάλος- δεν κατέστησαν αρκετά πειστικοί στις καταθέσεις τους, η Εισαγγελέας Έδρας τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων στην αγόρευση της.

Αναφερόμενη η Δικαστικός, στην κατάθεση πρώην στελέχους της ΕΛΑΣ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο μάρτυρας κινήθηκε με εμπάθεια κατά της νυν επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Λειτουργό, οι σχέσεις των κατηγορουμένων με μέλη των Πυρήνων δεν είναι απλώς φιλικές αλλά υπάρχει …θερμός εναγκαλισμός, αναφέροντας ότι «Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, άσχετα αν το αρνούνται», με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Η Δικαστική Λειτουργός, χαρακτήρισε «αφήγημα» τα περί κατασκευής των κατηγοριών από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτοδίκως οι δύο κατηγορούμενοι Ηριαννα και Περικλής, είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή. Αυστηρά μέτρα με διμοιρίες της ΔΙΑΤ ενώ περίπου 16 αλληλέγγυοι βρίσκονται έξω από το Εφετείο Αθηνών.