Αλ.Πλωμαρίτης: Ένοχος κατά παράβαση του αντιρατσιστικού Νόμου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α΄ Αθήνας Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, για απαξιωτικές δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Cleaners” που προβλήθηκε από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, σε βάρος αλλοδαπών.

Ο Αλ.Πλωμαρίτης, κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού Νόμου (927/1979)- προτροπή σε ρατσιστική βία. Το υλικό είχε καταγραφεί την περίοδο πριν τις εκλογές του 2012, από τον σκηνοθέτη, απόφοιτο της βρετανικής Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Κωνσταντίνο Γεωργούση, και είχε προβληθεί τον Μάρτιο του 2013.
Για το θέμα είχε διαταχθεί από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας απεστάλη στην Εισαγγελία απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ, η οποία κατέληξε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Αλ.Πλωμαρίτη τον Ιούλιο του 2013.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε καταδίκη του κατηγορουμένου, κρίνοντας ότι «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».
Στην απολογια του ο Αλ. Πλωμαρίτης υποστήριξε πως δεν εννοούσε όσα κατέγραψε η κινηματογραφική λήψη «Ο Γεωργούσης μας έκανε ερωτήσεις γελοίες, και του κάναμε πλάκα και γελάγαμε. Και για αυτό έρχομαι κατηγορούμενος εδώ», ανέφερε.
Ενω επανέλαβε τον ισχυρισμό, ότι το μεγαλύτερο μέρος του επίδικου βίντεο είναι προϊόν υποκλοπής, ενώ ανέφερε ότι «συνέχιζε να τραβάει παρανόμως μία ιδιωτική συζήτηση».
Στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες που ήταν παρόντες και απεικονιζονται στο βίντεο.
Με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης, και τη χρήση του βιντεοληπτικού υλικού στην ακροαματική διαδικασία, από το Δικαστήριο, σε παρέμβαση με εγγραφή δήλωσή του, ο προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αναφέρει,
“Η Δικαιοσύνη σήμερα χρησιμοποίησε παρανόμως κτηθέν τηλεοπτικό υλικό για την καταδίκη ενός πολίτη. Κατ’ ανάλογο τρόπο είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το βίντεο Μπαλτάκου ως νόμιμο αποδεικτικό μέσο και να καταδικάσει τους Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και εσχάτη προδοσία. Μέχρι στιγμής αντί να κατηγορηθεί ο Σαμαράς και οι επίορκοι υπουργοί του για την σκευωρία σε βάρους του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, κατηγορούμαι εγώ για κακούργημα διότι αποκάλυψα την Αλήθεια.
Ηλίας Κασιδιάρης, Βουλευτής Αττικής
Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή”

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport