79η ΔΕΘ: Λευκώμα και την ιστορία του ΠΣ, δώρισαν στον Αλ.Τσίπρα στο περίπτερο του Σώματος.

Σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, είθισται οι επίσημοι να λαμβάνουν λαμβάνουν δώρα από τους.. “οικοδεσπότες”.
Ενημερωτικό υλικό και λευκώματα με ιστορική αναδρορμή, εκδόσεων του Σώματος, έλαβε κατά την επίσκεψή του ο προέδρος του κομματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσιπρα, στο περίπτερο του ΠΣ στην 79η ΔΕΘ.
Πεσσότεροι από 37.000 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τα Πληροφοριακά Κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας σε σχέση με παλαιότερες συμμετοχές. Πρώτος επισκέπτης στο Πληροφορικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου. Τα εγκαίνια των δύο περιπτέρων έγιναν από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη.
Τα δύο περίπτερα επισκέφθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνος Καμμένος, ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. κ. Robert Sanders και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Επίσης τα δύο περίπτερα επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, Πρυτανικών και Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών κ.α.
Η φετινή παρουσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περιλάμβανε δράσεις επικεντρωμένες στην ασφάλεια του πολίτη, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης των επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό τα διοικητικά στελέχη της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, απένειμαν Αναμνηστικά Συμμετοχής τόσο στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος

Στοχος της συμμετοχής του Πυροσβεστικού Σώματος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η προβολή του κοινωνικού έργου και της αποστολής του Σώματος, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και την ιστορία του.

Οι υπάλληλοι του Σώματος υποδέχτηκαν το κοινό παρουσιάζοντας εκθέματα που αφορούσαν τόσο στην ιστορική πορεία του Σώματος τα τελευταία 130 χρόνια, αλλά και στις σύγχρονες δυνατότητες που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της αποστολής του ως κεντρικός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.

Η απήχηση του κοινού κινήθηκε καθόλη την περίοδο της έκθεσης σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα. Υπολογίζεται ότι το πληροφοριακό κέντρο επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε αυτό περίπου 7.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάρα πολλά παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας.

Τον ενθουσιασμό και τα θετικά σχόλια του κοινού, προκάλεσε η συμμετοχή του εθελοντή Πυρονόμου του Π.Κ. Πεντέλης Ζούνη Ιωάννη στο 47ο ράλλυ ΔΕΘ με αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Subaru Impreza με τα χρώματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport