Ακρόπολη: Σουηδοί αθλητές σκοποβολής κατέληξαν στο Τμήμα μέχρι να αποσαφηνιστεί η … σκοπευτική τους ιδιότητα

Οι Σουηδοί αθλητές σκοποβολής από το αεροδρόμιο θελησαν να επισκεφτούν την Ακρόπολη και κατέληξαν στο ΤΑ Ακροπόλεως

Το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, διεξήχθη στο σκοπευτήριο της Κορίνθου, με συνολικά 1.600 αθλητές από 60 χώρες να μετέχουν στους αγώνες.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (30/09) οι αγώνες ολοκληρώθηκαν, και οι αθλητές επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους καθώς την επόμενη μέρα οι περισσότεροι θα αναχωρούσαν από την χώρα μας. Ανάμεσα τους και η ομάδα αθλητών από τη Σουηδία οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής (01/10) πετούσαν σε προγραμματισμένη πτήση από το «Ελ. Βενιζέλος».

Ωστόσο  πριν την αναχώρησή τους απο την Αθήνα, έχοντας μαζί τους και τα σκοπευτικά τους όπλα με τις ανάλογες άδειες, θέλησαν να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης. Αφου ενημέρωσαν τους υπεύθυνους ότι στις αποσκευές τους, κρίθηκε απο το προσωπικό του Μουσείου της Ακρόπολης να ενημερώσουν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ότι στο χώρο «βρίσκονται Σουηδοί αθλητές φέροντες οπλισμό». Στο σημείο μετέβη πλήρωμα της ΔΙ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να έχουν συνομιλία με τους Σουηδούς σκοπευτές ωστοσο έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά όπλων είναι σε κάποιες ερμηνείες του, δυσλειτουργικό. Για τα σκοπευτικά όπλα προβλέπεται να μεταφερονται λυμένα με την σχετική άδεια- από το χώρο διαμονής στο σκοπευτήριο και πίσω. Οπως διαπιστώθηκε οι Σουηδοί αθλητές είχαν άδεια να φέρουν τα σκοπευτικά όπλα στη χώρα και να τα μεταφέρουν σε χώρο ασφαλούς φύλαξης καθώς έφεραν αδεια κατοχής σκοπευτικών όπλων (και όχι οπλοφορίας και ως αθλητές υποχρεούνται να επιδεικνύουν τις ταυτότητες.

Ωστόσο κρίθηκε απο τα πληρώματα και οι Σουηδοί αθλητές μαζί με τα σκοπευτικά όπλα τους,  μεταφέρθηκαν στο Τμήμα όπου παρέμειναν μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατοχή και να γίνει η ταυτοποίηση τους. Ενω στην Αστυνομική Υπηρεσία μετέβησαν δικηγόροι ως νομικοί εκπρόσωποι, και οι Σουηδοί αθλητές μετα τις απαραίτητες διευκρινήσεις,  αποχώρησαν.