“Ακόμα λίγο «Αριστερά» και… σκοτωθήκαμε”|ΑΠΟΨΗ*

“Είναι τραγικό να βλέπει κανείς να στήνονται σκηνές μέσα στην εθνική οδό να εμποδίζονται φορτηγά στερώντας τα από την χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, άνθρωποι άρρωστοι να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο και η αστυνομία να είναι απλά παρατηρητής.
Από την αντίπερα όχθη τα ματ αφού έχουν ταξιδέψει τα νησιά του αιγαίου καμία δεκαριά φορές ο καθένας να καλούνται σε ΕΔΕ για έκνομες ενέργειες που συνέβησαν στην Χίο.
Στέλνονται σε υπηρεσία οι αστυνομικοί σε Πειραιά ,Ειδομένη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανα την Ελλάδα χωρίς καμία προφύλαξη και ιατρική μέριμνα , χωρίς εμβολιασμούς χωρίς γάντια χωρίς τιποτα”..

image

“Τα κόμματα από την ημέρα που συγκροτούνται ακολουθούν μία ιδεολογική κατεύθυνση και βάση αυτής διεκδικούν την διακυβέρνηση της Χώρας. Στην συνέχεια και αφού
αναλάβουν την εξουσία , ο λαός κρίνει αν έχουν εφαρμόσει όλα όσα υποσχέθηκαν η τίποτα. Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό. Αυτό που αποτελεί ερώτημα είναι αν επιθυμούμε να έχουμε κράτος ή όχι. Ξέρετε όποιος αναλάβει την κυβερνητική εξουσία μαζί με τα «οφίτσια» αναλαμβάνει και την υποχρέωση για την λειτουργία κάποιων θεσμών ,ένας εκ των οποίων είναι και η αστυνομία, ένας άλλος εξίσου σημαντικός είναι η δημόσια υγεία.
Είναι τραγικό να βλέπει κανείς να στήνονται σκηνές μέσα στην εθνική οδό να εμποδίζονται φορτηγά με φάρμακα, με γάλα ,με τυριά, με λαχανικά με , με.., πολύτιμα αγαθά στερώντας τα από την χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, άνθρωποι άρρωστοι να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο και η αστυνομία να είναι απλά παρατηρητής.
Από την αντίπερα όχθη τα ματ αφού έχουν ταξιδέψει τα νησιά του αιγαίου καμία δεκαριά φορές ο καθένας να καλούνται σε ΕΔΕ για έκνομες ενέργειες που συνέβησαν στην Χίο. Πολύ καλά κάνατε, μαζί σας , στην προηγούμενη περίπτωση όμως κλήθηκε κανείς σε ΕΔΕ;
Βλέπετε πουθενά εδώ τις αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ισότητας ή μήπως οι αρχές αυτές δεν ταιριάζουν με την δική σας αριστερά;

Στέλνονται σε υπηρεσία οι αστυνομικοί σε Πειραιά ,Ειδομένη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανα την Ελλάδα χωρίς καμία προφύλαξη και ιατρική μέριμνα , χωρίς εμβολιασμούς χωρίς γάντια χωρίς τιποτα. Σίγουρα κάποιοι θα είναι τυχεροί και δεν θα πάθουν κατι .Κάποιοι όμως θα τραυματιστούν, θα αρρωστήσουν και σίγουρα θα μεταβούνε στους υπηρεσιακούς ιατρούς, διότι που χρήματα για εξωτερικά ιατρεία. Δυστυχώς όμως και εκεί θα βιώσουν την πλήρη απογοήτευση διότι δεν υπάρχουν αναλώσιμα, δεν υπάρχουν ιατρικά είδη και δεν υπάρχουν και γιατροί. Έχουν και αυτοί μεταβεί στα κέντρα προσφύγων στο Σχιστό στην Χίο στην Μυτιλήνη και όσοι έχουν απομείνει σκέφτονται απλά πότε να υποβάλλουν παραίτηση.
Επιπροσθέτως με τροποποίηση του σχετικού προεδρικού διατάγματος προσπαθείτε με μια απλή διαταγή να διαθέτετε τους υγειονομικούς αξιωματικούς του σώματος για την περίθαλψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, φυσικά στερώντας τους από τους αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους. Δεν ξέρω ποιοί σας ενημερώνουν ότι αυτό είναι εφικτό αλλά λένε ψέματα.
Αλήθεια μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει κάποια άλλη δομή να περιθάλψει, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πρέπει και αυτό το έργο να το αναλάβει η αστυνομία;
Γι ΄αυτό σας λέω, λίγο ακόμα Αριστερά και θα γκρεμοτσακιστούμε!


image

*του Γιάννη Φαναριώτη, μέλος ΔΣ ΣΕΦΕΑΑ