Ακαριαίος ο θάνατος του Παντελίδη- Καταθέτει η 21άχρονη Φρόσω Κυριακού

Θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι από μεταλλικό αντικείμενο διακριβώνει ο ιατροδικαστής επέφερε το θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα η μεταλλική λάμα διαπερασε κατα την ανατροπή το τζιπ και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό και της 29άχρονης Μυρσίνης Αρναούτη. Κατάθεση αναμένεται να δώσει η 21άχρονη Φρόσω Κυριακού, η οποία έχει τραυματιστεί πιο ελαφρά ενώ παραμένει σε νοσηλεία.

image

Σε χτυπημα απο το συμπαγή χαλυβένιο πάσσαλο αποδίδεται ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη όπως διαπιστώνει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του. Ο 32άχρονος, είχε υποστεί θλαστικά τραύματα, βαριές κακώσεις και κατάγματα, τα οποία δεν εντοπίζονται θανατηφόρα. Ωστόσο το χτύπημα από το μεταλλικό στήριγμα διαπέρασε το τζιπ μάρκας Mercedes, επέφερε το θάνατο στον Παντελή Παντελίδη, κατά την εκτροπή και ανατροπή του τζιπ στην αριστερη στροφή της αερογέφυρας που οδηγεί απο το πρωην Ελληνικό στη Λ.Βουλιαγμένης, όπου και ακινητοποιήθηκε. Σε συνδυασμό με τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων, εκτιμαται ότι βρισκόταν εν ζωή κατά την διάρκεια της τρελής πορείας του τζιπ που οδηγούσε.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το τραύμα στο κεφάλι επέφερε ακαριαίο θάνατο στον νεαρό τραγουδιστή. 
image

Το ίδιο μεταλλικό αντικείμενο, προκάλεσε οπως αποδίδεται στην εκθεση και το σοβαρό τραυματισμό της 29άχρονη Μυρσίνης Αρναούτη, η οποία καθόταν πίσω από τον Παντελή Παντελίδη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται και αναμένεται να υποβληθεί σε νέο χειρουργείο.
Στη θέση συνοδηγού η 21άχρονη Φρόσω Κυριακού, τραυματίστηκε ελαφρότερα, και έχει δώσει κατάθεση στην Τροχαία Ελληνικού αν και βρίσκεται σε μετατραυματικό σοκ. Ανέφερε ότι δεν φορούσε ζώνη, ότι ήταν συνοδηγός και πως αδυνατεί να θυμηθεί τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Εν τω μεταξύ, οι πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η ΕΛ.ΑΣ. – μέσα στην εβδομάδα- εκτιμάται οτι θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα μηχανολογικά του οχήματος. Ενώ στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Από την πλευρά της οικογένειας Παντελίδη έχουν οριστεί τεχνικοί σύμβουλοι ενώ έχει κατατεθεί αίτημα στον Εισαγγελέα ο οπ οι οι και θα αποφανθεί με σχετική γνωμοδότηση, ώστε να λάβουν γνώση των στοιχείων και με τη σειρά τους να εξετάσουν τα συντρίμια του οχήματος προς τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαιου δυστυχήματος.image

Ως επικρατέστερο σενάριο-μένει να αποδειχθεί-, είναι ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην απότομη στροφή η οποία εντοπίζει κλίση 70° που οδηγεί απο το παλιο παρκινγκ του Ελληνικου στη Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα το βαρυ όχημα να ακολουθήσει πορεια εκτός δρόμου να εκρταπεί και να ανατραπεί. Σε συνδυασμό με την οδηγική απειρία του τραγουδιστή σε τζιπ, με αυτόματο κιβώτιο μεγάλου κυβισμού, καθώς συνήθιζε να οδηγεί σπορ χαμηλά αυτοκίνητα, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, εκτιμάται ότι ενδεχομένως να οφείλονται τα αίτια της εκτροπής του οχήματος με μοιραίο αποτέλεσμα για τη ζωή του τραγουδιστή.
Προανάκριση για τα ακριβή αιτία και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.