Αιτωλοακαρνανία: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση του ΑΤ Κατούνας| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σύγκληση έκτακτου  Δημοτικού Συμβούλιου Ακτίου Βόνιτσας προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για “να μη χαθεί το Αστυνομικό Τμήμα” ζητούν άμεσα οι κάτοικοι οι οποίοι “λένε ΟΧΙ στο κλείσιμο του Α.Τ. Κατούνας”

Αντιδράσεις εκφράζουν οι κάτοικοι στην Κατούνα, με την ανακοίνωση της πρότασης του σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιων, στην ΔΑ Αχαΐας (26/11) απο το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την πρόταση σχεδιασμού το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, συγχωνεύεται με το Τμήμα Βόνιτσας, και μετονομάζεται σε ΑΤ Ακτίου – Βόνιτσας.
Η πρόταση, έχει προκαλέσει ενστάσεις απο τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, καθώς μια μεγάλη έκταση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας- οι πρώην Δήμοι Μεδεώνος και Φυτειών- θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς Αστυνόμευση, διαχέοντας στους κατοίκους αίσθημα ανασφάλειας..
Οι κάτοικοι ζητούν να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στην Κατούνα, η κατάργηση του οποίου θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση της περιοχής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ασφάλειας και παραβατικότητας αφού μέσα σε διάστημα ενός περίπου έτους έχουν καταγραφεί αρκετές ληστείες, εκατοντάδες κλοπές, δεκάδες ζωοκλοπές, αλλά και σωρεία ποινικών παραβάσεων.
Σύμφωνα με τον τοπικο τύπο, “οι δημότες της ενότητας Μεδεώνος ζητούν να αποσυρθεί κάθε σχεδιασμός για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας προκειμένου οι κάτοικοι να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, και απαιτούν την διατήρησή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την καλύτερη αστυνόμευση της”.

*πληροφορίες agriniotimes.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport