Αίγιο: Καταδίωξη ύστερα απο παράσυρση ΔΙΑΣ, παράνομο όπλο και ναρκωτικά, για τον 28άχρονο οδηγό

Στοιχεία της συμπεριοφορικότητας του οδηγού στο μοιραίο BMW που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο με νεκρούς γιαγιά και εγγονό στις Καμάρες Αιγίου, αποκάλυψε η προανάκριση.

Από το 2016 εκκρεμεί δικαστήριο για τον 28άχρονο, καθώς εμπλέκεται σε τροχαίο με δικυκλιστές της ΔΙΑΣ, ο 28άχρονος, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε την 68άχρονη γιαγιά Ευαγγελία Μπούρδου και τον 15 μηνών εγγονό της Γιάννη, στο Αίγιο. Είχε προηγηθεί καταδίωξη καθώς το όχημα στο οποίο επέβαινε δε σταμάτησε σε μπλόκο, και είχαν τραυματιστεί δυο Αστυνομικοί. Σε κατ’ οίκον έρευνα κατασχέθηκε στην κατοχή του όπλο το οποίο κατείχε παράνομα καθώς και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 28άχρονος έφεδρος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού,  στις 28 Ιουνίου 2016, επέβαινε σε οχημα με έτερο συνεπιβάτη κινούμενοι στη Νέα Χαλκηδόνα. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα ωστόσο ο οδηγός δε σταμάτησε για τον έλεγχο και συνέχισε την πορεία του. Ακολούθησε καταδίωξη από τη ΔΙΑΣ με το αυτοκίνητο να εμβολίζει υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες Αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες.

Αντιστάθηκαν στη σύλληψη αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, και τις κάμερες ασφαλείας στη διαδρομή διαφυγής μετά το δυστύχημα, στο όχημα του 28άχρονου έφεδρου σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, επεβαινε και 20άχρονη φιλη του, την   παρουσία της οποίας ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να αποκρύψει .

Τι καταθέτει η 20χρονη συνοδηγός

Η 20άχρονη συνεπιβάτης στην κατάθεση της περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τη διαδρομή πριν κατα το δυστύχημα και στη διαδρομή της διαφυγής καθως επίσης την αντίδραση του 28άχρονου μετά την παράσυρση της γιαγιάς και του εγγονού.

Περιγράφει πως του είχε ζητήσει να μειώσει καθώς είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Μετά την παρασυρση της 68άχρονης και το 15 μηνών εγγονού της, σημειώνει ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε τι είχε προκαλέσει. Επιβιβάστηκε και πάλι στο πολυτελές όχημα και απομακρύνθηκαν απο το σημείο του δυστυχήματος ενώ η νεαρή συνοδηγός του φώναξε να σταματήσουν και να καλέσουν την Αστυνομία. Σημειώνει χαρακτηριστικά στην καταθεση της η 20άχρονη ότι ο 28άχρονος την αγνόησε, ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της, σε κοντινή απόσταση.

Όπως έχει διακριβωθεί, ο  28άχρονος επέστρεψε στο σπίτι του στην παραλία του Αιγίου, οπου εγκατέλειψε το όχημά του και έπεσε στη θάλασσα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28άχρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα οχι για να διαφεύγει αλλα σε μια απόπειρα αυτοχειρίας .

Κατά την προανάκριση προέκυψε  ότι στο συγκεκριμένο σημείο, που έπεσε στη θάλασσα, ήταν δεμένο σκάφος που ανήκει στην οικογένεια του 28άχρονου και εξετάζεται η απόπειρα του να επιχειρούσε διαφυγή με το πλωτό μέσο.