Αίγιο: Ακουγα από μακριά τις “χειροφρενιές”.. φωνάζει στην κοπέλα, “πάρε τη μάνα μου να έρθει εδώ” κι έφυγε

Μαρτυρίες για την οδηγική συμπεριφορά και την αντίδρασή στη συνέχεια του 28άχρονου έφεδρου σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παρέσυρε τραυματίζοντας θανάσιμα τη γιαγιά και το εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου, έχουν συλλέξει οι Αρχές

“Ακουγα από μακριά τα γκάζια τις χειροφρενιες.. Ακούω το μπαμ.. και βλέπω το αυτοκίνητο να έχει σταματήσει 150 μέτρα μακριά.. εγώ πήγα και τον κατέβασα από το αμάξι.. Μου λέει.. “εντάξει είμαι καλά” και κατεβαίνει.. φαινόταν φτιαγμένος.. Μόλις πάει και βλέπει τι έχει κάνει φωνάζει στην κοπέλα.. “πάρε τηλέφωνο την μάνα μου να έρθει εδώ” Μπαίνει ξανά στο αμάξι και πάει να φύγει. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα και να τον κρατήσω στο σημείο όμως έφυγε”, περιγράφει αυτόπτης του τραγικού δυστυχήματος.

Σε βάρος του 28άχρονου εκκρεμεί δικαστήριο από το 2016 με καταδίωξη και τραυματισμό Αστυνομικών σε άρνηση του οδηγού να σταματήσει σε μπλόκο

Όπως προκύπτει το όχημα του 28άχρονου έτρεχε με 145χλμ/ ώρα με όριο τα 50 καθώς οδηγούσε σε κατοικημένη περιοχή. Πάτησε φρένο μετά την ανάβαση του οχήματός του στο πεζοδρόμιο και τη φονική παράσυρση της γιαγιας με τον εγγονό της, ενώ το σώμα του βρέφους εκτινάχθηκε 20 μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος .

Ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας Θωμάς Χόνδρος επιβεβαίωσε ότι ο 28χρονος οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα. “Από τα πρώτα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν υψηλή. Το δυστύχημα έγινε κάτω από πινακίδα ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων την ώρα στην είσοδο του οικισμού. Σημειώθηκε εκτροπή του αυτοκινήτου σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση επί του πεζοδρομίου της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της”.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αν ο 28χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες πριν το δυστύχημα

Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι του 28χρονου, Ιωάννης Σαμέλης και Αλέξης Κούγιας, ζητούν από τους συγγενείς των θυμάτων «επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Γιάννη Σαμέλη ανέλαβε την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος στις Καμάρες Αιγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 67χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της.

Η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως.
Και τα δύο δικηγορικά γραφεία εκφράζουμε την απόλυτη λύπη και τη συμπαράστασή μας για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του στην οικογένεια των θυμάτων και εκφράζουμε τόσο τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, όσο και την ευχή ο χρόνος να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το αδιανόητο που τους συνέβη.

Με απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων,

Αλέξιος Κούγιας
Γιάννης Σαμέλης»