Αίγιο: Δολοφόνησε 31άχρονο Αφγανό, με βαριοπούλα- Συνελήφθη ο 17άχρονος Ρουμάνος, είχε καταγράψει το έγκλημα με το κινητό τηλέφωνο

Δολοφόνησε με βαριοπούλα και κατέγραψε το έγκλημα με το κινητό του τηλέφωνο. Αφορμή οικονομική διένεξη για οφειλή του θύματος προς το δράστη χρηματικου ποσού.

Συνελήφθη 17άχρονος Ρουμάνος, για την δολοφονία 31άχρονου Αφγανού υπαλλήλου φυτωρίου, (07/08-22.00) στο Αίγιο. Ο δράσης ομολόγησε στους Αστυνομικούς την πράξη του, και κατέθεσε βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό του τηλέφωνο, με το  ίδιο να έχει καταγράψει μέρος της δολοφονίας.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο Ρουμάνος, είχε δανείσει τμηματικά στο θύμα €1.500, με τον Αφγανό να μην έχει επιστρέψει το ποσό.

Ύστερα από φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, σε τροχόσπιτο στον χώρο φυτωρίου καλλωπιστικών φυτών στο Αίγιο, στο οποίο εργαζόταν ο Αφγανός, ο νεαρός Ρουμάνος, του απαίτησε τα χρήματα. Ο Αφγανός αντέδρασε και όπως ανέφερε ο δράστης έχασε τον έλεγχο, και με βαριοπούλα που βρήκε στο σημείο επιτέθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος.

Ο 17άχρονος Ρουμάνος, απέρριψε τη βαριοπούλα σε παρακείμενο οικόπεδο κι επέστρεψε στο σπίτι όπου διέμενε στο Αίγιο, κι έπλυνε τα ρούχα που φορούσε.

Ο 17άχρονος, κατά το παρελθόν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κατοχή ναρκωτικών.

Με πληροφορίες και στοιχεία όπως προέκυψαν στη σκηνή εγκλήματος, οι Αστυνομικοί αναζήτησαν το 17άχρονο στο σπίτι του, και προσήχθη. Σε έρευνα κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων.

Ο 17άχρονος Ρουμάνος, ομολογησε την πραξη του και υπέδειξε το σημείο όπου είχε απορρίψει τη βαριοπούλα ενώ στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίσθηκε βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο είχε καταγραφεί μέρος της επίθεσής του στον Αφγανό.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.