Αιγάλεω: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών- Επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ανδρών

Δημοτικοί Αστυνομικοί, έξω από το σταθμό του Μετρό, προχώρησαν σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ανδρών που έφεραν βρέφος που είχαν αποσπάσει από τη βιολογική του μητέρα

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 34 και 30 χρονών, (08/08-19.25 ) αποβιβάστηκαν από ΤΑΧΙ στο σταθμό «Αγία Μαρίνα» Αιγάλεω και οι κινήσεις τους κινητοποίησαν δημοτική υπάλληλο, καθώς ο  ένας ήταν νευρικός ενώ ο δεύτερος κρατούσε στην αγκαλιά του βρέφος, ενώ δεν έφεραν μαζί τους κανένα αντικείμενο φροντίδας του . Δημοτικοί Αστυνομικοί τους προσέγγισαν και τους υπέβαλαν σε ερωτήσεις ενώ ζήτησαν συνδρομή από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Οι δύο άνδρες υποστήριξαν ψευδώς ότι το βρέφος ήταν παιδί φίλης του, και όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, μεταξύ τους ειπώθηκε, «στο είπα, θα μπλέξουμε».

Παρουσία των αστυνομικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία η 31χρονη Αλβανή ανέφερε ότι τους γνώριζε αλλά της άρπαξαν το βρέφος από το σπίτι ενώ έκανε μπάνιο. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, όπου ομολόγησαν την πρόθεσή τους να πουλήσουν το 8μηνων αγορι σε συνεννόηση με τη μητέρα του, για €50.000 και είχαν  ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές. Κατά τη μεταγωγή τους στο Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ισχυρίστηκαν ότι πήγαν βόλτα το βρέφος.

Σε κατάθεσή της η μητέρα του βρέφους, προκύπτει ως άμεσα εμπλεκόμενη,  με τις έρευνες να επικεντρώνονται στο αν έχει συμμετοχή σε ανάλογη ενέργεια και στο παρελθόν.

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών έχουν κατασχεθεί, ενώ το μωρό για προληπτικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Σοφία , όπου και παραμένει. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για αρπαγή, ενώ αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας.