Αγρίνιο: Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία ποδοσφαιριστή της Γ’ Εθνικής, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε νήπιο αγόρι

Με Εισαγγελική Διάταξη του Στρατοδικείου Ιωαννίνων, εκδόθηκε Δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών του κατηγορούμενου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για τον Κραβαρίτη Δημήτριο του Ευθυμίου, γεννηθέντα στις 1-7-1994, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι στο Αγρίνιο. Σε βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική Ποινική Δίωξη για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Ο πατέρας του νηπίου είχε καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, 52χρονη γυναίκα και το γιο της, ότι κακοποίησαν τον τετράχρονο γιο του. Όπως είχε αναφέρει η γυναίκα είχε προσληφθεί να προσέχει το νήπιο γιο τους, ενώ ο 28χρονος γιος της, εκείνη την περίοδο, υπηρετούσε τη θητεία του στο στρατό, και στις άδειές του, έβρισκε αφορμή να επισκέπτεται τη μητέρα του, η οποία πρόσεχε το αγοράκι τους.

Οι γονείς του τετράχρονου διαπίστωσαν αλλαγή στη συμπεριφορά του νηπίου, παρατήρησαν τις ζωγραφιές του, και απευθύνθηκαν σε ειδικό παιδοψυχολόγο ο οποίος τους ανέφερε ότι το νήπιο είχε υποστεί κακοποίηση. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αγρινίου ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Στρατοδικείο Ιωαννίνων με την 52χρονη και τον 28χρονο γιος της, να έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις στην Ασφάλεια Αγρινίου και υπέβαλαν υπόμνημα για τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης, έχει αγωνιστεί σε τοπικές ομάδες στο Αγρίνιο, το Ρέθυμνο και το Μεσολόγγι, της Γ’ Εθνικής. Από τα βιογραφικά του στοιχεία σε αθλητικές σελίδες του τοπικού πρωταθλήματος, αναφέρεται ότι ο 28χρονος ξεκίνησε να αγωνίζεται στους «Ελπίδες Αγρινίου» (2008). Μετά από πρόταση που δέχθηκε, εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης και στην ομάδα της Επισκοπής ως μεσοεπιθετικός. Και το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο στον Άρη Ρεθύμνου. Ενώ το 2021 και ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής αγωνίστηκε με την φανέλα της ΑΕ Μεσολογγίου.

Στις αρχές του χρόνου, κι ενώ ο 28χρονος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, τα στοιχεία της υπόθεση είχε δημοσιοποιήσει η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας και περιλαμβάνεται ανάμεσα σε 200 ακόμα μαρτυρίες κακοποίησης. Η αστυνομική έρευνα ήταν ήδη σε εξέλιξη από τα τέλη του περασμένου έτους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2641022520, 2641030168 & 2641030173 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.