Έγκλειστη στις Φυλακές Κορυδαλλού η μητέρα της 12χρονης

Σε εκτέλεση του εντάλματος φυλάκισης, η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, μετήχθη από αστυνομικούς στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόφαση προσωρινής της κράτησης

Με την υπόθεση σε κύρια ανάκριση να είναι σε εξέλιξη, εκδόθηκε φυλακιστήριο στα στοιχεία της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος τη κόρης της, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η 37χρονη μετά την τυπική συνέντευξη στη Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης, μεταφέρθηκε σε κελί καραντίνα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, που ισχύουν για νεοείσακτους κρατούμενους.

Πρόκειται για κελί στον πρώτο όροφο της Β’ πτέρυγας, όπου στεγάζονται τρία κελιά απομόνωσης και το αναρρωτήριο, με “θέα” στο εσωτερικό προαύλιο. Όπως προβλέπεται και μέχρι να αποφασιστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο, αν θα παραμείνει σε κελί απομόνωσης ή θα μεταφερθεί στο μαζικό εγκλεισμό , η 37χρονη θα προαυλίζεται μόνη της.

Όπως μετέφερε η δικηγόρος της, μετά από σύντομη συνομιλία που είχε με την 37χρονη, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ η ίδια φέρεται να της ανέφερε ότι «μου φώναζαν άλλες κρατούμενες στη ΓΑΔΑ, θα περάσεις καλά στη φυλακή. Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου».