Άγριες επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα νεαρούς πεζούς, για ενα κινητό και ελάχιστα χρήματα

Αναζητήσεις για τους δράστες των βίαιων επιθέσεων σε βάρος διερχόμενων πεζών νεαρής ηλικίας, με την Ασφάλεια να έχει τις περιγραφές από τα θύματα.

Ό 34άχρονος άνδρας με το backpack στην πλάτη, δέχεται επίθεση (29/07-03.30) από δύο άτομα. Δεν προβάλει αντίσταση, δέχεται ωστόσο βίαια επίθεση. Με μαχαίρι τον κόβουν στο μάγουλο και στο ύψος του λαιμού ενώ στην βίαιη απομάκρυνση του σακιδίου του, ταυτίζεται στο χέρι.

Ο ένας δράστης ακινητοποιεί με λαβή στο λαιμό τον νεαρό ενώ ο συνεργός του αποσπά το backpack με το tablet προσωπικά του έγγραφα και #50€.

Η 22άχρονη μιλούσε στο κινητό της (01/08-22.00) όταν αιφνιδιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε.  Οι δύο νεαροί αναβάτες δικύκλου, της έκλεισαν την πορεία και ο συνοδός της άρπαξε το κινητό και το βραχιόλι κόσμημα που φορούσε στο χέρι της.

Στην περιοχή των Εξαρχείων στο ύψος της οδού Μπουμπουλίνας, οι δυο δράστες πραγματοποιήσουν μια ακόμα επίθεση (02/08-03.00)

Ο 30άχρονος νεαρός με πρόσχημα ερώτηση για την κατεύθυνση προς την πλατεία Εξαρχείων, ανακύπτει την πορεία του και δέχεται επίθεση. Χρηματικό ποσό #€450 κινητό και την τσάντα που έφερε αποσπούν οι δράστες και διαφεύγουν.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα (02/08-05.00) ο 34άχρονος  άνδρας, δέχεται ερώτηση για την πρόσβαση στην πλατεία Εξαρχείων από τους δυο αναβάτες δικυκλου. Στην πρόθεση του να τους βοηθήσει, δέχεται αιφνιδιαστική βίαια επίθεση. Ο συνοδός του δικύκλου, ρίχνει στο οδόστρωμα τον νεαρό.  Με κλωτσιές τον χτυπάει στο στέρνο. Έρευνα τα ρούχα του θύματος και βρίσκει #€10 χρήματα που του αφαιρεί.

Οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν στο δίκυκλο και απομακρύνθηκαν. Διερχόμενοι μετέφεραν τον νεαρό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου υποβλήθηκε σε συρραφή του τραύματος που του προκάλεσαν με 8(!) ραμματα στο άνω χείλος.

Επίθεση δέχθηκε (03/08) και 49άχρονος εργαζόμενος στον “Ευαγγελισμό” όταν είδε τους δύο νεαρούς αναβάτες του δικυκλου να δείχνουν “χαμένοι” και να αναζητούν την πλατεία Εξαρχείων.

Οι δράστες του αφαίρεσαν το κινητό και #€20 που είχε στην κατοχή του, καθώς και το ΔΤ του Νοσοκομείου όπου εργάζεται.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων πρόκειται για νεαρής ηλικίας άνδρες μελαχρινός και καστανοξανθος ο έτερος συνεργός ύψους περίπου 1.75 κανονικής σωματικής διαπλασης. Σύμφωνα με τους Αστυνομικούς, οι δυο δραστες των επιθεσεων, κινουνται με δίκυκλο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι καθώς  οι επιθέσεις τους είναι βίαιες.

Την ίδια στιγμή, για τις Κεντρικές Υπηρεσιες και την ΕΛΑΣ, τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας στο έγκλημα του δρομου.. “εμφανίζονται” με μείωση στους δείκτες της, υους πολίτες να βιώνουν τις επιθέσεις και τα Τμήματα Ασφάλειας να υπολειτουργούν, ενώ οι συνοδείας και τα επίσημα της Ασφάλειας των Κυβερνητικών Στελεχών.. αυξάνονται σε προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport, Αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τους δράστες των επιθέσεων ενώ εφιστούν την προσοχή στους πολίτες.