Πυροσβέστες σε Τόσκα: “Έχουμε εξαντληθεί”

Επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου.

 Με αίτημα να γίνει ορθολογική διασπορά Πυροσβεστών και μέσων από την Ήπειρο προς περιοχές της χώρας, καθώς οι πυροσβέστες εχουν υποστεί έντονη κόπωση και ταλαιπωρία απο την καταπόνηση που δέχονται.

 “Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής” σημειώνει η Ένωση στην επιστολή της.

 “Οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας για πάνω από 5 ημέρες. Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν. Στη φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα. Για τη φωτιά στη Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω. Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες Υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων”.