Άγιοι Δέκα, Γόρτυνα: Τροχαίο με ένα νεκρό και πέντε τραυματίες εκ των οποίων τα τρία ανήλικα πενταμελούς οικογένειας

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, στο δρόμο έξω από τις Αρχαιότητες της Γόρτυνας , στην Κρήτη

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά μεταξύ των οποίων μια 9άχρονη ένα εκ των δυο ανήλικων παιδιών τετραμελούς οικογένειας,  σε μετωπική σύγκρουση δυο οχημάτων το βράδυ του Σαββάτου (09/05) στους Αγίους Δέκα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τοπικά μέσα, τα δύο οχήματα με κίνηση αντίρροπα, συγκρούστηκαν μετωπικά όταν για άγνωστο λόγο το όχημα στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια με κατεύθυνση “πρόγαμο” και ένας συγχωριανός τους, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οδηγός ο 35άχρονος Γιάννης Κατσούνας  με συνεπιβάτες τη σύζυγο, τα δύο τους παιδιά και έναν ακόμη άνδρα, εγκλωβιστηκε στην καμπίνα με τους διασώστες για περισσότερο από 45λεπτά για να επιχειρούν απεγκλωβισμό και να τον ανασύρουν, ωστόσο κατέληξε κατά τη μεταφορά του.

Στη ΜΕΘ η 29άχρονη μητέρα

Σοβαρά τραυματίες ανασύρθηκαν ο οδηγός και συνοδηγός του έτερου οχήματος καθως και ο συνεπιβάτης απο το όχημα οικογένεια από τους Αγίους Δέκα Μεσσαρας, οι οποίοι νοσηλεύεται στη Χειρουργική του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Η 29άχρονη σύζυγός του Γιάννη Κατσούνα μαζί με την 9χρονη κόρη τους, τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ ελαφρύτερα τραυματίστηκε το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εισήχθη στο χειρουργείο και παραμένει σε νοσηλεία στην ΜΕΘ ενω τα ανήλικα παιδιά  της οικογένειας νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης, η μηχανή του ενός οχήματος εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος ενω και τα δύο οχήματα από τη σφοδρή σύγκρουση καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία.

Αρχικά όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο “Βενιζέλειο” Νοσοκομείο και το ΠΑΓΝΗ για ιατρική φροντίδα. έναν πρόγαμο, με την οικογένεια και έναν φίλο του κατευθυνόταν ο 34χρονος, που έχασε τη ζωή του στο θανατηφόρο δυστύχημα τού Ηρακλείου. Απο τα στοιχεία της Τροχαίας, οι δυο οδηγοί των οχημάτων δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τοπικά μέσα, πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό στην άσφαλτο της Κρήτης από την αρχή του έτους σε τροχαίο δυστύχημα .