Κυψέλη: “Πάνε πλατεία” με προσυνεννοημένες “τυχαίες συναντήσεις”- Συνθήματα και ύβρεις στα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ (video)

Σε προκαθορισμένη συνάντηση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη συγκεντρώνονται νεαρά άτομα με συνθήματα κατά της Αστυνομίας

(09/05-20.30) Οι περίπου 400 συγκεντρωμένοι του “χώρου” σε πορεία προς την Πατησίων από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς, σπάζοντας βιτρίνες σούπερ μάρκετ, και σταθμευμένα αυτοκίνητα ως “αντίποινα” στις προσαγωγές και τις πέντε συλλήψεις τα ξημερώματα.

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου (09/05) άτομα αντιεξουσιαστικών ομάδων εγκατέστησαν και άνοιξαν μεγαφωνική με κάλεσμα σε “ανταρσία” και “ανυπακοή” στον ευρύτερο “χώρο” στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη .

 

 

Νωρίτερα οι πέντε συλληφθέντες στα επεισόδια τα ξημερώματα (09/05-01.00) στην ευρύτερη περιοχή πλατείας της Κυψέλης οι οποίοι επιτέθηκαν στη διάρκεια υπαίθριου αντικορωνα-παρτυ, κατά Αστυνομικών,  αφέθηκαν ελεύθεροι κι έλαβαν  τακτική δικάσιμο.

 «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία»

Οι διοργανωτές με συνθήματα και υβριστικές αναφορές κατά της Αστυνομίας απέρριπταν τρικακια στο χώρο της πλατείας ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία κάλεσμα επί της Ιθάκης και επανατοποθετήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Την ίδια ώρα η εντολή προς τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει να τηρούν αποστάσεις από τα σημεία στα οποία έχουν ενημερωθεί για συγκεντρώσεις και μαζική κίνηση σε πλατείες, να αποφεύγουν να προσεγγίσουν και κρίνεται απαραίτητο με μέτρα αυτοπροστασίας αφού έχουν προηγουμένως ενημερώσει επικεφαλής.

Ανάλογες κινήσεις έχουν σημείο αναφοράς την πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή , και την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και τη Νέα Σμύρνη.