Άγιοι Ανάργυροι: «Δεν είχε καταλάβει κανείς, ούτε η ίδια ότι ήταν εκεί κοντά ο δράστης» δηλώνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Τη θέση της ΕΛΑΣ και τους χειρισμούς που (δεν) έγιναν από το ένστολο προσωπικό στο έγκλημα με θύμα τη Κυριακή Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περιγράφει τι συνέβη», ανέφερε σε τηλεοπτική της δήλωση, μιλώντας στο Star (02/04) η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Α, Κωνσταντία Δημογλίδου, καθώς επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική έρευνα «για να δούμε αν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες που έκαναν οι αστυνομικοί».

Βέβαια η Αστυνόμος Κωνσταντία Δημογλίδου, ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, παρέλειψε να αναφέρει ότι η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, παραλείπει αρκετά από τα γεγονότα, τα οποία μεταφέρουν μάρτυρες και προκύπτουν από βιντεοληπτικό υλικό και καταγραφές, και περιορίστηκε να αναφέρει ότι «Έχει βγει διευκρινιστική ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία που νομίζω περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη χθες, όσα μπορούμε να περιγράψουμε αναλυτικά γιατί κάποια από αυτά θα είναι αντικείμενο και της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε εάν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες οι αστυνομικοί, αλλά θα αποτελέσουν φαντάζομαι και αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα που έχει ήδη στην κατοχή του όλο το προανακριτικό υλικό», είπε η κυρία Δημογλίδου.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται ξανά λέω εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να την συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχα καταλάβει τόσο η ίδια, όσο και το πρόσωπο που την συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση», ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Ωστόσο η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, έσπευσε να αναφερθεί στο Πρωτόκολλο που (θα έπρεπε να) ακολουθείται από το ένστολο προσωπικό σε ανάλογα περιστατικά όπως διδάσκεται στη Σχολή, καθώς  απέχει από την πραγματικότητα στις Υπηρεσίες πρώτης γραμμής, καθώς η θητεία της είναι στο Επιτελείο. «Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση “δεν υπάρχει περιπολικό” δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα. Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή η κλήση καταγράφηκε», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

NantiaReport.gr Καλά είναι τα Πρωτόκολλα και η τεχνολογική υποστήριξη σε αποτροπή και αντιμετώπιση περιστατικών βίας, αλλά όπως αποδεικνύεται, η νοοτροπία του “δημοσίου Υπαλλήλου” σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή πολιτών που δεν έχουν αντιληφθεί τον πραγματικό κίνδυνο που διατρέχουν.