Αγία Φωτιά, Λασιθίου: Ανησυχία προκαλεί η κατολίσθηση βράχου που προκάλεσε το θάνατο σε τουρίστρια από τη Λιθουανία

Η κατολίσθηση βράχων που προκάλεσαν το θάνατο τουρίστριας, όταν έπεσαν σε ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η οικογένεια από τη Λιθουανία, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές λόγω της επανάληψης των κατολισθήσεων

Η οικογένεια των Λιθουανών επέλεξε να κάνει τις διακοπές της σε ένα απ’ τα δημοφιλέστερα σημεία του Δήμου Ιεράπετρας, την Αγιά Φωτιά.

Τα ξημερώματα (30/10-00.15), η κατολίσθηση προκάλεσε αποκόλληση βράχου που έπεσε με ορμή στο ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία, από την πλευρά που ήταν τα δωμάτια των τουριστών από τη Λιθουανία με μοιραία κατάληξη για την 45χρονη σύζυγο και μητέρα, η οποία καταπλακώθηκε και έχασε ακαριαία τη ζωή της.

Το neakriti.gr παραθέτει φωτογραφία της Google Maps που δείχνει το σημείο της κατολίσθησης πριν την αποκόλληση του βράχου σε την εικόνα το πρωί της Κυριακής (30/10) μετά την πτώση του βράχου.

Η ορμή που ανέπτυξε ο βράχος που αποκολλήθηκε από την πλαγία, στην κατολίσθηση που ακολούθησε, προκάλεσε μερική κατάρρευση της ξενοδοχειακής μονάδας από την πλευρά της παραλίας και εκτεταμένες ζημιές.