Αγία Φωτιά, Λασίθι: Βράχος καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα- Νεκρή ένοικος ενώ κοιμόταν με το σύζυγο και ο γιός τους

Τμήμα βράχου που αποκολλήθηκε, μαζί με πέτρες, έπεσε από την πλαγιά στην ταράτσα ξενοδοχείου στην Αγία Φωτιά Λασιθίου Κρήτης, και η οροφή που κατέρρευσε καταπλάκωσε τουρίστρια από τη Λιθουανία ενώ κοιμόταν με την οικογένειά της

Με κλήση στο “¹¹²” ο 50χρονος Λιθουανός σύζυγος ζήτησε συνδρομή από την Πυροσβεστική τα ξημερώματα (30/10-00.15) όταν βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε απο πλάγια στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στην Αγία Φωτιά Λασιθίου Κρήτης. Κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη μητέρα της οικογένειας των Λιθουανών και ο 10χρονος γιος τους.

Ο Λιθουανός σύζυγος και πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα και αναζητούσε στα ερείπια την οικογένειά του. Όπως διαπιστώθηκε, η οροφή του τουριστικού καταλύματος δεν άντεξε το βάρος από την κατολίσθηση του βράχου και κατέρρευσε, στο σημείο που ήταν χτισμένο το δωμάτιο των Λιθουανών.

Από την κατάρρευση νεκρή ανασύρθηκε η 45χρονη Λιθουανή, η οποία κοιμόταν με τον 50χρονο σύζυγό της. Ενώ και ο 10χρονος γιός τους είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια καθώς είχε εγκλωβιστεί το πόδι του στα χαλάσματα. Η οικογένεια των Λιθουανών , βρισκόταν σε διακοπές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος, χρειάστηκε να σκάψουν για περίπου τέσσερις ώρες μέσα στα συντρίμμια και να φτάσουν σε βάθος του 1,5 μέτρου και να εντοπίσουν τη γυναίκα νεκρή.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το 10χρονο αγόρι ζωντανό, εγκλωβισμένο ανάμεσα σε σίδερα και μπετά, με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι, κακώσεις στο σώμα και θλαστικά τραύματα στο πόδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας μαζί με τον πατέρα του. Η οικογένεια από τη Λιθουανία, το πρωί της Κυριακή (30/10) είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν για τη χώρα τους.