Αγ.Θεόδωροι: Το ασημί Hyundai accent, οι έρευνες στους καταυλισμούς και οι Ρομά δολοφόνοι

Σε εξέλιξη οι αναζητήσεις των Ρομά που πάτησαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν την 77άχρονη έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους.

Με την αποτύπωση της εικόνας ενός από τους Ρομά, από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, οι Αστυνομικοι αναζητούν τους δολοφονους της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα, Αστυνομικοί σε όλη την επικράτεια αναζητούν τους δολοφόνους της. Από την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, κατά τη νεκροτομή που διενήργησε ο Νίκος Κωτακίδης, προέκυψε ότι  ο θάνατος της 73άχρονη, ήταν ακαριαίος, και προκλήθηκε από κάταγμα κάταγμα αυχένα, εντοπίζοντας και ίχνη ρόδας στην πλάτη του θύματος, όταν το ασημί Hyundai accent των δραστών, πέρασε πάνω από το πτώμα της ηλικιωμένης, έξω από το σπίτι της.

Έρευνες διενεργήθηκαν στους πέντε καταυλισμούς Ρομά στην Κορινθία- Ζευγολατιό, Εξαμίλια, Ταρσινά, Κρίνες και στο Βλυχό Μεγάρων Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, δύο οχήματα με τα ίδια χαρακτηριστικά, τέθηκαν υπό έρευνα για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψη των δύο Ρομά δολοφόνων.

Οι έρευνες των Αστυνομικών τους οδήγησαν σε καταυλισμούς στην Δυτική Αττική και τα Μέγαρα. Το όχημα που εντοπίσθηκε  στον καταυλιμό στο Ίλιον, δεν προέκυψαν κατά την ιχνηλασία ευρήματα να το τοποθετούν στη σκηνή εγκλήματος στους Αγίους Θεοδώρους. Ωστόσο σε εξέλιξη είναι η εξέταση οχήματος το οποίο εντοπίσθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων. το όχημα, ήταν κλειδωμένο, ενώ φέρει ίχνη πρόσκρουσης στην αριστερή πλευρά του. Από τον τερματικό προκύπτει στην ιδιοκτησία γυναίκας Ρομά, η οποία αναζητήθηκε και φέρεται να κατέθεσε ότι το πρωί του Σαββάτου είχε παραχωρήσει το όχημά της στον αδελφό της και φίλο του, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό. Από την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ποινικό μητρώο και για τους δύο επιβαίνοντες  Ρομά, με τον 30άχρονο οδηγό να έχει απασχολήσει για κλοπές και ληστείες.

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλασίας, για να εξακριβωθεί ότι πρόκειται για το εμπλεκόμενο όχημα στη δολοφονία της ηλικιωμένης στους Αγίους Θεοδώρους. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές της ΔΕΕ, έχουν εξεταστεί τα ελαστικά, τα ακρόμπαρα, τα ημιαξόνια, και οι αναρτήσεις του οχήματος, ώστε να εντοπίσουν ευρήματα γενετικού υλικού της 73άχρονης, και  στο εσωτερικό του , γίνεται εξερεύνηση αναζητώντας DNA και αποτυπώματα των δύο Ρομα δολοφόνων.

Το μεσημέρι της Τρίτης (10/12) έχει προγραμματισθεί η εξόδιος ακολουθία στο νεκροταφείου του Σχιστού για την 73άχρονη Ειρήνη Τζίβα. Τραγικές φιγούρες ο 79άχρονος συζυγός της Δημήτρης Τζίβας και ο γιος τους Γιώργος, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της και βγήκαν έξω, ενώ οι δράστες αποχωρούσαν με ταχύτητα από το σημείο, εγκαταλείποντας νεκρή την ηλικιωμένη γυναίκα στο οδόστρωμα.