Αγ.Παντελεήμονας: Καταδικάστηκαν η Αλβανή μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση και παραμέληση των τριών παιδιών της

Καταδικαστική απόφαση χωρίς ελαφρυντικά για την Αλβανίδα μητέρα των τριών ανηλίκων που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες στο διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ ο σύντροφός της και πατέρας του ενός παιδιού έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος

Χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό η 30χρονη Αλβανή μητέρα των τριών ανηλίκων -δύο ετών και τριών χρόνων από προηγούμενο γάμο και έξι ετών παιδί με το συμβίο της και ήδη προφυλακισμένο συγκατηγορούμενό της, άκουσε απόφαση κάθειρξης οχτώ ετών . Το ζευγάρι έλαβε την ανώτατη των ποινών, ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Οι Αστυνομικοί που είχαν μεταβεί σε έλεγχο στο χώρο στον οποίο διέμεναν τα τρία ανήλικα βιολογικά αδέλφια, τα είχαν βρει υποσιτισμένα με το διαμέρισμα γεμάτο κατσαρίδες και ποντίκια. Όταν η 30χρονη από την Αλβανία ρωτήθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της, απάντησε ότι έλεγε στα τρία ανήλικα παιδιά ότι οι κατσαρίδες ήταν πεταλούδες!

Κατά την ακροαματική διαδικασία προβλήθηκαν εικόνες που είχαν καταγραφεί κατά την αυτοψία στο διαμέρισμα στο οποίο διαβιούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά, και όπως μεταδίδει το ρεπορταζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, η Πρόεδρος ζήτησε να διακοπή η προβολή του υλικού, με τη φράση, «Δεν αντέχω άλλο, σταματήστε».

Τα ανήλικα έχουν μεταφερθεί και παραμένουν σε προστατευτική φύλαξη στο Νοσοκομείο Παίδων καθώς φέρουν τσιμπήματα από ποντίκια και έντομα, ενώ με Εισαγγελική εντολή η επιμέλειά τους έχει ανατεθεί στον βιολογικό πατέρα των δύο παιδιών ο οποίος και κατήγγειλε τα όσα βίωναν τα παιδιά.