Αγ.Παντελεήμονας: Αστυνομικοί σε παροχή βοήθειας σε λαθρομετανάστη τραυματία ύστερα από επίθεση του έσωσαν τη ζωή

Λαθρομετανάστης από την Ερυθραία εν μέση οδώ, εντοπίσθηκε αιμόφυρτος, με τους Αστυνομικούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να του σώσουν τη ζωή καταγράφεται σε βιντεοληπτικό υλικό.

Επί της Πατησίων στη συμβολή της με την οδό Λέσβου (07/09) εντοπίσθηκε αιμόφυρτος λαθρομετανάστης από την Ευθραία, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε σε βαρος του από δράστες τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως φέρεται να έχει καταθέσει σε συμπλοκή με τους  δράστες, τον έσπρωξαν σε μία τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά στο πόδι και να αιμορραγεί αρτηρία.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που μετέβησαν στο σημείο, με τη μέθοδο “τουρνικε”- με χρήση γκλοπ και ζώνη ασκώντας πίεση (περίσφυξη) στο σημείο που αιμορραγεί- ανεκοψαν την ακατάσχετη αιμορραγία, και παρέδωσαν τον τραυματία στους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών που παρέλαβαν τον τραυματία, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, το θύμα εισήχθη με αρτηριακή πίεση “9”, και ήταν η αμεση αντίδραση και η παροχή βοήθειας που δέχθηκε από τους Αστυνομικούς που αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή του θύματος.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια.