Αγ.Νικόλαος: Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σε διαμέρισμα παρουσία των “τριών της Αγίας Παρασκευής” και βρήκε μέσα… υπάλληλο καθαριότητας

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα, μετά τις συλλήψεις των “τριών της Αγίας Παρασκευής”

Με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο να έχει εναποθέσει μεγάλες προσδοκίες στην παροχή πληροφοριών μετά τη σύλληψη του “Τοξοβολου”- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,

της συντρόφου του και οδηγού του τζιπ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής -ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας – Ευδοξίας του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.,

και της “νταντάς” του γιου των τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα- ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής.

Με Εισαγγελική διάταξη είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία τους,  ενώ υπήρχαν ευρήματα για την παρουσία τους και σε άλλους χώρους, ωστόσο προτεραιότητα για την Αντιτρομοκρατική είναι να εντοπισθεί η γιάφκα της οργάνωσης. Από πληροφορίες (06/02) προέκυψε τοδιαμέρισμα στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο ενοικίαζε από τον περασμένο  Σεπτέμβριο, στα στοιχεία ταυτότητάς της, η Δήμητρα – Ευδοξία ΒΑΛΑΒΑΝΗ, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση του χώρου.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκε στο διαμέρισμα της Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο, ωστόσο είχε προηγηθεί η άφιξη υπαλλήλου σε χρέη καθαριστή! Στο χώρο οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές, με την δημιουργία της εκτίμησης ότι ειχε περιηγηθεί η παρουσία ατόμου που είχε φροντίσει να αδειάσει το σπίτι, παίρνοντας οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο υπάλληλος καθαριότητας, είχε επικοινωνία μαζι του ένας άνδρας, ο οποίος προχώρησε σε προπληρωμή €60 για να καθαρίσει το χώρο και να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα από το χώρο, και του παρέδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος, πριν αποχωρήσει από τις σημείο συνάντησης. Ο άνδρας όπως κατέθεσε ο καθαριστής ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ήταν του αδελφού του, ο οποίος πέθανε και ήθελε να εκμεταλλευτεί το χώρο. Ο ίδιος, περιέγραψε τον άνδρα νεαρής ηλικίας περίπου 25 ετών, φορούσε κουκούλα του ρούχου του και γυαλιά, ώστε να κρύβει τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό του. Από τη  Αστυνομική έρευνα η κλήση στο κινητό του καθαριστή, είχε γίνει από ακαταχώρητο αριθμό κλήσης κινητού.

Κατά την έρευνα στο χώρο, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν: δύο κάρτες μνήμης με αντάπτορες, κάρτα SIM , πολυμηχάνημα- εκτυπωτής, Tablet και τρία USB, συσκευή κινητού με SIM , ανταλλακτικά αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone , σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη- όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε όταν συνελήφθη, ρούχα -ανδρικά και γυναικεία- και παπούτσια.

Στο διαμέρισμα, κατασχέθηκαν επίσης κλειδιά, ενώ από τα πέντε κλειδιά που είχαν κατασχεθεί στην κατοχή της Αθανασοπούλου κατά τη σύλληψή της, δεν αντιστοιχούσαν στις κλειδαριές του διαμερίσματος. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα στοιχεία για τους συνεργούς των τριών που έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι .