Λέσβος: Συλλήψεις και έρευνα για τους κατοίκους που περιπολούσαν στη Μόρια

Συλλήψεις μελών της ομάδα νεαρών ντόπιων κατοίκων οι οποίοι, περιπολούσαν τις προηγμένες ημέρες στη Μόρια μετα τα επεισόδια που προκάλεσαν λαθρομετανάστες με υποκίνηση των ΜΚΟ

Σε επτά συλλήψεις ηλικίας 17 εως 24 ετών μεταξύ των οποίων δύο αλλοδαποί- Βουλγαρος και Αλβανός- προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ ύστερα από έρευνα με αφορμή την κινητοποίηση οργανωμένης ομάδας (04/02) -περίπου 15 άτομα- στο χωριό της Μόριας Λέσβου και τα επεισόδια που προκάλεσαν λαθρομετανάστες με υποκίνηση των ΜΚΟ.

Αναζητούνται ακόμα δύο ανήλικοι εκ των οποίων ένας Αλβανός

Στην είσοδο του χωριού της Μόριας, οπου και εντοπίστηκαν οι πέντε συλληφθέντες απο ΔΙΑΣ και Αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο χώρο κατασχέθηκαν πεντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται δυο ανήλικοι εκ των οποίων ένας Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Είχε προηγηθεί η οργανωμένη κίνηση ως “τάγμα υποστήριξης” με παρουσία αντιεξουσιαστών “αλληλέγγυων” και μελών ΜΚΟ, με κράνη και ρόπαλα κατά οποία είχαν προσαρμόσει κοκκινο -μαυρα πανιά, να κατευθύνουν λαθρομετανάστες μέσα από το χωριό της Μόριας Λέσβου, ενω ήταν ήδη σε αναβρασμό οι κάτοικοι καταγγέλλοντας κλοπές διαρρήξεις και έκνομες ακραίες ενέργειες από λαθρομετανάστες διαβιούντες στο ΚΥΤ. Για τα μέλη του οργανωμένου “τάγματος υποστήριξης” δεν έγινε καμία σύλληψη.

Το βραδύ της Τετάρτης (05/02) Ιταλίδα εργαζόμενη σε ΜΚΟ κατήγγειλε φθορές στο αυτοκίνητο της στο οποίο επέβαιναν και δυο λαθρομετανάστες.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, και τους  ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Ιανουαρίου 2021. Προανάκριση και  έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.