Αγ.Νικόλαος: Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό- Έσπασαν τα φρένα μηχανής λείανσης και συγκρούστηκε με συρμό

Δυστύχημα με έναν νεκρό τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού της Αττικής, με σύγκρουση μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στις γραμμές

(16/11-10.00) Νεκρός είναι ο 41χρονος μηχανολόγος του ΗΣΑΠ Πέτρος Γιάμαλης. Φίλαθλος του Ιωνικού με τη Διοίκηση να προβαίνει σε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον υποστηρικτή της Ομάδας της Νίκαιας

(16/11-09.00) Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ αυτή την ωρα εκτελούνται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια ενώ γίνεται έλεγχος στις γραμμές για τυχόν προβλήματα και σε άλλα σημεία του δικτύου. Τροποποιήσεις πιθανόν να υπάρξουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των γραμμών.

Το μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών (16/11-04.40) εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις γραμμές του σταθμού ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, οταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες -Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες-, εκ των οποίων δύο πηδηξαν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με συρμό, ο οποίος τοποθετήθηκε στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Από τους πέντε εργαζόμενους  τρείς εργάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Γεννηματάς», εκ των οποίων ένας Ελληνας ηλικίας 41ετων, κατέληξε στα τραύματά του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε επίσης ότι πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και ανέφερε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στη “γραμμή 1” όταν η μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αναπτύξει ταχύτητα και κατέληξε σε συγκρουση με το συρμό, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, τον οποίο είχε τοποθετήσει η υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, ώστε να ανακόψει την πορεία του μηχανήματος . Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ σήμερα (16/11) η κυκλοφορία των συρμών θα πραγματοποιται τοπικά- μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά -και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως τόνισε δεν είναι εύκολο και θα διαρκέσει οσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασία. Η κατάσταση, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαιρέτας, θα εκτιμηθεί από το αρμόδιο κλιμάκιο ελέγχου που θα φροντίσει και για τη μετακίνηση της μηχανής που βρίσκεται στις γραμμές.