Αγ.Ανάργυροι: Είχε περάσει επιτροπή και ψυχομετρικά ο 47άχρονος Αστυφύλακας

Η δολοφονία των μελών της  οικογένειας του μεταξύ των οποίων και της 3,5ετών κόρης του, και η αυτοχειρία που ενήργησε σε βαρος του ο Αρχιφύλακας, έχουν προκαλέσει σοκ στους συναδέλφους του.

frouros-autoktonia

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό φάκελο του Αρχιφύλακα Χρήστου Ζαπαντιώτη (φωτο), είχε περάσει επιτυχώς την επιτροπή αξιολόγησης ψυχικής υγείας (2011) και είχε υποβληθεί σε Ψυχομετρικά τεστ- σχεδόν πριν 9μηνες-, καθώς είχε κριθεί η καταλληλότητα του, ως Αστυνομικός, ενω ουδέποτε είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του την Υπηρεσία. Σε κατάσταση σοκ όσοι γνώριζαν την οικογένεια και συνάδελφοι του Αρχιφύλακα, επιχειρούν να κατανοήσουν την απονενοημένη εγκληματική πράξη του και το διάβημα αυτοχειρίας του.

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΓΕΟΤΟΝΑΣ_ΣΟΚ

Ο 47άχρονος Αρχιφύλακας, δράστης της οικογενειακής τραγωδίας και αυτόχειρας (15/12-14.00) είχε υπηρετήσει σε Υπηρεσία του Αεροδρομίου, και το 1996, τοποθετήθηκε, ως ένστολος στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη Βουλή και με απόσπαση, όταν ο Κώστας Σημίτης έχασε τις Εκλογές και αποχώρησε  από Πρωθυπουργός, τον πήρε στη Φρουρά του, όπου και παρέμενε σε Υπηρεσία.
Το Σαββατοκύριακο (17-18/12), ο Αρχιφύλακας με καταγωγή από Αιτωλοακαρνανία, συνόδευε τον τέως Πρωθυπουργό, σε ταξίδι του στα Ιωάννινα, και είχε λάβει διήμερο ρεπό (18-19/12). Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι οι δολοφονίες και η αυτοχειρία του Αστυνομικού σημειώθηκαν με την επιστροφή του από το Υπηρεσιακό ταξίδι, το πρωί της Δευτέρας (18/12)

shm1 Οι ακριβείς συνθήκες και τα ακριβή αίτια της οικογενειακής τραγωδίας δεν πρόκειται απόλυτα να διευκρινιστούν, για το τι οδήγησε τον 47άχρονο στο τριπλό έγκλημα- μεταξύ των θυμάτων και η 3,5ετων κόρη του- και στην συνέχεια προχώρησε στην αυτοχειρία, καθώς οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό σκηνικό είναι νεκροί ενώ ο δράστης και αυτόχειρας επέλεξε να μην αφήσει σημείωμα ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις πράξεις του.