Αυτόπτης στο επεισόδιο του Στ.Διονυσίου με τον Αστυνομικό ο Νίκος Πλυτάς, του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Αυτόπτης μάρτυρα του επεισοδίου μεταξύ του Στέλιου Διονυσίου και του Αστυνομικού στην πλατεία Μαβίλη.

Το eRerportaz έχει στη διάθεσή του τη μαρτυρία ενός εκ των αυτοπτών μαρτύρων του χθεσινού «επεισοδίου» μεταξύ του γνωστού τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου και ενός αστυνομικού, κοντά στην πλατεία Μαβίλη.

«Τα πράγματα έγιναν 100% όπως τα περιγράφει ο κ. Διονυσίου», υποστηρίζει ο αυτόπτης μάρτυρας Νίκος Πλυτάς

Το συμβάν είναι λίγο πολύ γνωστό, ο Στέλιος Διονυσίου επιχείρησε να αγνοήσει μία απαγορευτική κορδέλα της τροχαίας (με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού ηγέτη) κοντά στην πλατεία Μαβίλη, λίγα μέτρα μακριά από την κλινική την οποία προσπαθούσε να επισκεφτεί. Αφού χτύπησε με τον καθρέπτη του έναν αστυνομικό, δημιουργήθηκε η ένταση που οδήγησε τους δύο άνδρες στο Α.Τ. και την κατάθεση μήνυσης.

«Ήθελε απλά να περάσει για να πάει στο Νοσοκομείο, το όλο συμβάν τον φόρτισε ιδιαίτερα»

Μπροστά στο συμβάν βρέθηκε ο Νίκος Πλυτάς, επί σειρά ετών στέλεχος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος αναγνώρισε τον Στέλιο Διονυσίου και τον προσέγγισε κατά τη διάρκεια του «επεισοδίου»:

«Βρισκόμουν στα γραφεία του ερασιτέχνη ΠΑΟ στην οδό Μακεδόνων 8 και κατέβηκα για να αγοράσω κάτι. Δεν είδα από την αρχή τι έγινε, πλησίασα στην οδό Δορυλαίου όταν κατάλαβα την ένταση και αναγνώρισα τον Στέλιο Διονυσίου», μας είπε στην αρχή ο κ. Πλυτάς και συνέχισε: «Πήγα και τους είπα να ηρεμήσουν και ότι δεν υπάρχει λόγος για τόσα νεύρα. Μου ζήτησαν να αποχωρήσω και όταν κατάλαβα πως είναι αστυνομικοί του τμήματος Αμπελοκήπων, πήρα τηλέφωνο τον προπονητή της πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αηδινιώτη, να μιλήσει με κάποιον αξιωματικό στο τηλέφωνο για να τους ηρεμήσει, διότι τους ξέρει όλους στο τμήμα.

Το δυστύχημα ήταν πως ο αστυνομικός με τον οποίο ήρθε σε διένεξη ο Στέλιος Διονυσίου δεν ήταν από τους Αμπελόκηπους και δεν έκανε πίσω! Πραγματικά, ο κ. Διονυσίου φερόταν ευγενικά, εξηγούσε πως έχει ιστορικό πόνων στο στήθος και είχε ανησυχήσει και ήθελε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Δεν διαπίστωσα καμία υβριστική συμπεριφορά από την πλευρά του. Ο αστυνομικός ήταν ανένδοτος και επέμενε να λύσουν τις διαφορές τους στο τμήμα. Ο κ. Διονυσίου ήταν έντονα φορτισμένος και παρά την ανησυχία του, δέχθηκε να μεταβεί στο Α.Τ. για τα περαιτέρω!

Εκείνη την ώρα επειδή προσπαθούσα να αλλάξω γνώμη στον αστυνομικό, με πλησίασαν συνάδελφοί του και μου ζήτησαν να αποχωρήσω, διότι τους εκθέτω. Μου είπαν πως απλά θα πάνε στο τμήμα για τυπικούς λόγους και όλα θα τελειώσουν εκεί, αλλά δεν έγιναν έτσι…

Τα πράγματα έχουν 100% όπως τα είπε ο κ. Διονυσίου. Όταν έφυγα του έδωσα το τηλέφωνό μου για να με καλέσει αν χρειαστεί οτιδήποτε. Είχαμε γνωριστεί στο παρελθόν, αλλά λόγω της έντασης έδειξε εκείνη την ώρα να μην καταλαβαίνει ποιος είμαι».

_____________

* eReportaz