Αυτή η νύχτα είναι του Μιχάλη*

Η πορεία για τα 11χρόνια από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ολοκληρώθηκε, χωρίς επεισόδια, χωρίς καταστροφές σε περιουσίες και με τους πολίτες να αντιλαμβάνονται την αλλαγή στην εφαρμογή του Νόμου σε αποκατάσταση της Τάξης στην Αθήνα.

Έχουμε βρεθεί σε αρκετές περιπτώσεις , από τη Σύνταξη του NantiaReport.gr, επικριτικοί σε αποφάσεις που εκπορεύονται από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ  ως προς την εφαρμογή τους από το ένστολο προσωπικό, με άμεσο αντίκτυπο στον πολίτη.

Οφείλουμε σε αυτή την περίπτωση, να αναγνωρίσουμε ότι η επιχειρησιακή αντίδραση της ΕΛΑΣ κατά την εφαρμογή των Μέτρων και του Σχεδιασμού για τις εκδηλώσεις των 11ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πιστώνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Με το πέρασμα της πορείας, η διμοιρίες που ακολουθούσαν στην ουρά, σε αναδίπλωση έβγαιναν μπροστά σε συνοδεία μέχρι την επόμενη, και με την ανάπτυξη Τροχονόμων στους κόμβους, άνοιγε η οδός και αποδιδόταν στην κυκλοφορία, με τους συμμετέχοντες να συνεχίζουν την πορεία τους, μέχρι τα Προπύλαια.

Οι βανδαλισμοί σε στάσεις στα Προπύλαια και οι μολώτοφ κατά της διμοιρίας στη συμβολή της Τζαβέλα με την Χ.Τρικούπη, ακόμα και η απόπειρα να στηθούν οδοφράγματα στη συμβολή της Σόλωνος με τη Ζωοδόχου Πηγής με τους Αστυνομικούς να απομακρύνουν τα αντικείμενα, ήταν περιορισμένης έκτασης επεισόδια, που έληξαν με την άμεση επέμβαση των Αστυνομικών που διατέθηκαν από όλες τις Υπηρεσίες, και σε όλο το μήκος της διαδρομής, με την εικόνα καθ όλη τη διάρκεια της πορείας, τόσο από το drone όσο και απο το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε απευθείας ζεύξη να περνάει στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου από νωρίς είχε μεταβεί η εποπτεύουσα Εισαγγελέας.

Προληπτικές ενέργειες και πληροφοριακή ενημέρωση με τους ανάλογους χειρισμούς, απέδωσαν. Οι Αστυνομία έκανε τη δουλειά της, προχώρησε σε 50 προσαγωγές με 10από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Είναι θέμα πλέον της Δικαιοσύνης και των Εισαγγελικών Αρχών να επιδείξουν την ίδια επιμέλεια.

Το στοίχημα κερδήθηκε, και όπως επεσήμαναν και με πολλά χρόνια υπηρεσίας ένστολοι, “..μετά την 6η Δεκέμβρη οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αφήνουν τους Σχεδιασμούς, και πιάνουν την επετηρίδα και τους .. διαδρόμους, για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα γίνουν”.. Αυτή τη φορά, ίσως τελικά εκτός από τα Εξάρχεια, κάτι να αλλάζει και στην ΕΛΑΣ.

*Νάντια Αλεξίου