Πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς Εξάρχεια- Συνεχής Ενημέρωση

Σε εξέλιξη η πορεία για τα 11χρονια από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008

(07/12-00.00) Σαράντα και πλέον οι προσαγωγές στην Κρατική, εκ των οποίων δέκα συλλήψεις, είναι ο απολογισμός των εκδηλώσεων για τα 11χρόνια από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. Ένα τραυματίας αστυνομικός, στα περιορισμένης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν ενώ το μπλοκ των αντιεξουσιαστών είχε μπει στα Εξάρχεια. με την ένταση να εκτονώνεται με τη δραστική παρέμβαση των ΜΑΤ και του “ΑΙΑΝΤΑ” στην πλατεία.

 

(06/12-21.00) Στη συμβολή της Τζαβέλα με την Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς διμοιρίας με μολώτοφ. Η αντίδραση των Αστυνομικών ήταν άμεση, σε απώθηση με τη χρήση χημικών. Προσαγωγές στην Κρατική Ασφάλεια από τα Εξάρχεια . Μεγάλος ο αριθμός των προσαγωγών.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια των αντιεξουσιαστών να στήσουν οδόφραγμα στη συμβολή της Σόλωνος με τη Ζωοδόχου Πηγής, με τους Αστυνομικούς να απομακρύνουν τα αντικείμενα. Καθ όλη τη διάρκεια της πορείας, τόσο το drone όσο και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνει απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου παρίσταται Εισαγγελέας.

(06/12-20.00) Κατά την επιστροφή της πορείας στα Εξάρχεια,  καθώς δεν κατάφεραν στη διαδρομή να προκαλέσουν βανδαλισμούς λόγω των αυξημένων Μέτρων Τάξης και των δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί σε όλες τις κάθετους και τις διμοιρίες που “συνόδευαν” ασφυκτικά το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, “μπαχαλακιδες” προκάλεσαν βανδαλισμούς σε στάσεις λεωφορείων και εμπρησμούς σε κάδους απορριμάτων στα Προπύλαια.

(06/12-19.00) Περίπου 4000 εως 4500 άτομα, κατ’ εκτίμηση συμμετέχουν στη πορεία που είναι σε εξέλιξη. Παρουσία ενιαίου μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετέχει στην πορεία που θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Κλειστή η Πανεπιστημίου

Ομάδες προσαγωγών ειχαν απο νωρίς ενεργήσει ελέγχους σε δίκυκλα που μετέφεραν “κιτια” καθως και για μολώτοφ σε άτομα με ύποπτη κίνηση που μετέφεραν σακίδια.

Ανάπτυξη Μέτρων σε δύο φραγμούς στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Ιπποκράτους και της Ομήρου, ενω σε επιφυλακή η Ομάδα «Δράση» και “Πάνθηρες” πίσω από τα ΜΑΤ, στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να επέμβουν κκαθώς και ΟΠΚΕ .

Πορεις πραγματοποιούνται παράλληλα  σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Γιάννενα, Λάρισα και Λαμία.

Οι εντολές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων είναι «μηδενική ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με πρόθεση καταστροφής περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όσων διαπράξουν ενέργειες και προκαλέσουν έκτροπα».

Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ σε ανάπτυξη ενώ από αέρος επιτήρηση και εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου παρευρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι εποπτεύουσα Εισαγγελέας δίνει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ