Αφέθηκε ελεύθερος ο Αντώνης Δελλατόλας μετά την .. “παρεξήγηση” που οδήγησε σε σύλληψη

Με ένταλμα Ανακρίτριας ο δημοσιογράφος και εκδότης Αντώνης Δελλατόλας συνελήφθη και το παρασκήνιο που ακολούθησε, σε μια προσπάθεια από την ΕΛΑΣ μέχρι και αυτή την ώρα να μην επιβεβαιώνει την εκτέλεση του εντάλματος στα στοιχεία του, ήταν έντονο

Ενώπιον Ανακρίτριας, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης (08/06) μετά τη δίωξη για φοροδοτική εκκρεμότητα, ο δημοσιογράφος και εκδότης Αντώνης Δελλατόλας. Όπως προκύπτει από το ρεπορταζ του NantiaReport.gr μετά τη σύλληψη από Αστυνομικούς του ΤΑ Ηλιούπολης το απόγευμα της Τρίτης (07/06-18.06) στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η 17η Ανακρίτρια δήλωσε ασθενής μέχρι την Παρασκευή (10/06). Ο δημοσιογράφος και εκδότης, είχε κλητευθεί για να απολογηθεί δύο φορές από τη 17η Ανακρίτρια και δεν παρουσιάστηκε σε παροχή εξηγήσεων, με συνέπεια να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το παρασκήνιο που ακολούθησε για να μη δημοσιευτεί η σύλληψή του, ήταν έντονο με αναφορές για την αρχική δημοσίευση να τίθεται σε «ρήξη με άγνωστες προεκτάσεις» καθώς η πρακτική που έχει ακολουθήσει η ΕΛΑΣ, είναι η απόκρυψη συμβάντων.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη, Αντώνη Δελλατόλα, αποδόθηκε σε «παρεξήγηση», ενώ μετά την απολογία του στη 17η Ανακρίτρια, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Όπως διαρρέεται, «οι εξηγήσεις του δημοσιογράφου έγιναν απολύτως δεκτές καθώς η υπόθεση αφορούσε δάνειο που λανθασμένα μπήκε ως εισόδημα».