Αεροδρόμιο Αθηνών: Σύροι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να ταξιδέψουν, για Βιέννη προσποιούμενοι αποστολή ομάδας βόλεϊ

Εφοδιασμένοι με πλαστά Δελτία Ταυτότητας, λαρθομετανάστες προσπάθησαν να ταξιδέψουν για τη Βιέννη, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» ως αθλητική αποστολή … πετοσφαίρισης

Με ομοιόμορφη αθλητική περιβολή, ώστε να παραπέμπουν σε αθλητική αποστολή ομάδας βόλεϊ της Ρουμανίας, οι εννέα -κατά δήλωσή τους- Σύροι λαθρομετανάστες, προσπάθησαν να αναχωρήσουν (2/03) με προορισμό τη Βιέννη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και συνελήφθησαν.

Κατηγορούμενοι για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, οι εννέα λαρθομετανάστες κατείχαν πλαστά δελτία ταυτότητας των Ρουμανικών Αρχών, ενώ κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, κάνοντας χρήση των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η ευρηματικότητα δουλεμπορικών δικτύων να μεταφερθούν λαθρομερανάστες από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη, διευρύνεται, ωστόσο και στο παρελθόν (22/09 2019) οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αεροδρομίου Αθηνών, είχαν συλλάβει 10λαθρομετανάστες – κατά δήλωσή τους  Σύροι- οι οποίοι να επιχειρούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προσποιούμενοι μέλη ομάδας βόλεϊ, εφοδιασμένοι με γνήσια ουκρανικά διαβατήρια και προορισμό τη Ζυρίχη.

Οι εννέα λαθρομετανάστες, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.