Αχαρνών: Οργανωμένη συμπλοκή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, και μελών της Χρυσής Αυγής, καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες

Διαφορετική εκδοχή από της προανακριτικής διαδικασίας καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην περιοχή Αχαρνών, δίκυκλα ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν προγραμματίσει σημείο συνάντησης, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σκιάθου, προκειμένου να μεταβούν σε προγραμματισμένη πορεία, με αφορμή τους θανάτους εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ενώ σκορπουσαν φυλλάδια.
Στο σημείο εμφανίστηκε παράλληλα οργανωμένη ομάδα νεαρών με μαύρα ρούχα και διακριτικά της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι άρχισαν να συμπλέκονται με τους αναβάτες των δικύκλων. Από τη συμπλοκή όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, τραυματίσθηκαν άτομα και από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες.
Ωστόσο εκδοχή την οποία παραθέτουν τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, περιγράφουν επίθεση κατά των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, τα ποια διενειμαν υλικό της Χρυσής Αυγής έξω από το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η συμπλοκή.
Οπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο 38άχρονος από την ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος και προσήχθη, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό με τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να υποχωρούν.
Διερχόμενο περιπολικό ενημέρωσε το κέντρο και στο σημείο μετέβησαν ενισχύσεις και ακολούθησαν 16 προσαγωγές. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υπάλληλο του Υπ.Μεταφορών, αποσπασμένο στη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατείχε νόμιμα άδεια οπλοκατοχή και οπλοφορίας.
Ωστόσο η εκδοχή την οποία έχει καταγράψει η προανακριτική διαδικασία-πληροφορίες της Αστυνομίας- δεν έχει προκύψει συμπλοκή οργανωμένων ομάδων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport