Αχαΐα: Υποστράτηγος Π.Υ, Νίκος Νικολακόπουλος- “Έσωσα το Νοσοκομείο του Ρίου και αυτό εμένα”- Υπέστη εγκεφαλικό εν ώρα υπηρεσίας

Το πύρινο μέτωπο που έκαιγε τις περιοχές Βούντενη και Δραγώλενα Πατρών, το καλοκαίρι του 2016, είχε τεθεί σε έλεγχο, ο στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, είχε στεφθεί με επιτυχία καθώς σώθηκαν σπίτια και δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Η κατάσταση έδειχνε ελεγχόμενη, όταν ο επικεφαλής της μεγάλης επιχείρησης κατάσβεσης, Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαος Νικολακόπουλος, ενημερώθηκε πως, η πύρινη λαίλαπα, άλλαξε κατεύθυνση και κινείται απειλητικά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία Βοήθεια” στο Ρίο. Αμέσως επιβιβάστηκε στο υπηρεσιακό του όχημα, με την πρόθεση να μεταβεί στην περιοχή.

Ο κίνδυνος μεγάλος, καθώς έπρεπε να ληφθεί άμεσα η απόφαση για προληπτική εκκένωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, το ερώτημα τεράστιο ο χρόνος εξέλιξης της πυρκαγιάς θα επέτρεπε το εγχείρημα για την μεταφορά ασθενων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε αφαλές μέρος.

Τότε ήταν που ο Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπολουλος και ενώ βρισκόταν εντός του οχήματος, ένιωσε μούδιασμα στο χέρι και στο πόδι. Οι συνεργάτες του, του μιλούσαν, όμως αυτός έδειχνε “χαμένος”. Βρήκε το κουράγιο να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του. Αμέσως τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αν και δεν εφημέρευε, τον δέχθηκε λόγω της κρισιμότητας της υγείας του. Οι Γιατροί της Νευρολογικής Κλινικής, διαπίστωσαν πως είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. “Εάν πήγαινα στο Νοσοκομείο του “Αγίου Ανδρέα” δεν προλάβαινα, τώρα δεν θα ήμουν στη ζωή”, δήλωσε, για να προσθέσει “Εγώ έσωσα το Νοσοκομείο του Ρίου και αυτό εμένα”!

Παρέμεινε για νοσηλεία για αρκετές ημέρες. Από τότε έως και σήμερα ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης. “Το καλοκαίρι θα είμαι παρών”, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει.

Οι αποκαλύψεις για τις δραματικές ώρες που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν την ζωή, έκανε ο ίδιος ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, με καταγωγή από την Ηλεία και πατέρας τριών παιδιών, κατά την βράβευση του για την Κοινωνική του προσφορά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Πρόσωπα της Χρονιάς”, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

To Βραβείο “Τιμής Ένεκεν”, του παρέδωσε ο Διοικητής της Πυροβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης

_________

* Tempo24.gr