Α.Σ.Π.Α: “Κατεβάζουν Αστυνομικούς από ΔΙ.ΑΣ. για να κάνουν σκοπιές λόγω ληγμένων αλεξίσφαιρων”

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με ληγμένα αλεξίσφαιρα θα κάνουν σκοπιές.

Την ώρα που ο Υπουργός έχει ζητήσει την άμεση ενίσχυση της ΔΙΑΣ και την αύξηση των ομάδων που θα περιπολούν στις γειτονιές, στην Θεσσαλονίκη η διοίκηση της ΔΙΑΣ με αφορμή την μαζική λήξη των αλεξίσφαιρων βρήκε την εξής μαγική λύση. Να κατεβάζουν τους αστυνομικούς από τις μηχανές για να κάνουν σκοπιές. Και αναρωτιόμαστε.

Έκαναν κάποια προσπάθεια εξεύρεσης οποιασδήποτε λύσης μέσω ανακατανομής από άλλες Διευθύνσεις. Φυσικά και όχι. Και πολλοί οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στις μηχανές οφείλεται ξεκάθαρα στο ότι έβαλαν 700 ευρώ από την τσέπη τους για αγοράσουν ιδιωτικό αλεξίσφαιρο. Βέβαια, τεράστια ευθύνη φέρει το Αρχηγείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν τρέξει τους διαγωνισμούς ώστε να υπάρχουν ήδη διαθέσιμα τα αλεξίσφαιρα προς αντικατάσταση των ληγμένων.

Δυστυχώς παρατηρούμε μία τεράστια προχειρότητα και κωλυσιεργία στα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να λειτουργεί με την τσέπη του αστυνομικού και τις δωρεές. Χωρίς αλεξίσφαιρα κράνη στολές μηχανές περιπολικά δεν υπάρχει αστυνομία.

ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης, Δίπλα στον συνάδελφο