Α.Π: Με Βουλευμα, σε δίκη στην υπόθεση Γιακουμάκη ο Χρ.Μαρκογιαννάκης

Παραπέμφθηκε με Βουλευμα σε δικη στην υπόθεση Γιακουμάκη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

image

Για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται σύμφωνα με το Βούλευμα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς προέκυψε ότι παρενέβη στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, σε υπεράσπιση τριών σπουδαστών οι οποίοι εμπλέκονται στην ομάδα που ασκούσε ψυχολογική πίεση στο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος στη συνέχεια προέβη σε αυτοχειρία.
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παραδέχθηκε ότι είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή της Σχολής, 8 μήνες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Έκανε λόγο σε μια ανθρώπινη ενέργεια, για να μην αποβληθεί από τη σχολή ένα παιδί για φθορές που ειχε προκαλέσει στη Σχολή, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους καθώς και για να παραμείνουν χωρίς να πληρώσουν για τη διαμονή τους στη σχολή δύο ακόμα σπουδαστές, που δεν δικαιούνταν να είναι οικότροφοι.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε επίσης ότι η ενέργειά του έγινε σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχει καμία σχέση με bullying ή βασανισμούς, και είχε χαρακτηρίσει την ποινικη δίωξη σε βάρος του, «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη».
Το Συβμούλιο Εφετών Ιωαννίνων είχε αποφανθεί υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού σε δίκη, αλλά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας είχε ασκήσει αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση,παραπέμποντας οριστικά το Χρήστο Μαρκογιαννάκη σε δίκη.