Βάρκιζα: Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Κυψέλη οι δύο αλλοδαποί που χτύπησαν στη Βάρκιζα

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Γεωργιανών και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες βίαιης επίθεσης σε ενοίκιο πολυκατοικίας, μέσα στην αυλή της οικίας του στη Βάρκιζα.

Οι δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 47 και 42 ετών, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Αφάλειας Αττικής μετά τη βίαιη επίθεση σε βάρος ενοίκου, μεσα στην αυλή του ακάλυπτου της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει στη Βάρκιζα. Ο έμπορος τροφίμων , επιχείρησε να αντισταθεί όταν δέχθηκε ληστρική επίθεση, με τους δράστες να του επιτίθενται και να τον τραυματίζουν σοβαρά στο θώρακα και το κεφάλι, όταν τον εντόπισαν να εξέρχεται από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει. Πληρώματα της ΔΙΑΣ που μετέβησαν στο σημείο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυαματία με τον εξοπλισμό που έφεραν στα δίκυκλά τους, και τον μετέφερενα συνοδεία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας. Άμεσα Αστυνομικοί της Ασφάλειας που κινητοποιήθηκαν εντόπισαν τους δράστε κατά την απόπειρα τους να διαφύγουν. Κατά την ακινητοποίησής τους, αντιστάθηκαν και χτύπησαν τους Αστυνομικούς οι οποίοι και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν, χτύπησαν και τραυμάτισαν κοσμηματοπώλη στην περιοχή της Κυψέλης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 47άχρονου κατασχέθηκαν, πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε -8- φυσίγγια, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, δύο ζευγάρια γάντια, μπουφάν (το οποίο φορούσε στη ληστεία), γυάλινο ωοειδές βαρύ αντικείμενο

Οι Γεωργιανοί δράστες είχαν απασχολήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Με την ποινική σε βάρος τους δικογραφία οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.