Κηφισιά: Στην κατάθεση της συζύγου, σε βιντεοληπτικό υλικό και επικοινωνίες, αναζητούν στοιχεία για τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στον επιχειρηματία

Στην κατάθεση της συζύγου του 52άχρονου επιχειρηματία και σε αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από παρακείμενες οικίες και επικοινωνίες, αναζητούν στοιχεία για την εξακρίβωση της ταυτότητας των ενόπλων δραστών της ένοπλης σε βάρος του επίθεση μέσα στο σπίτι του οι Αρχές.

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Αθηνών, εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεια της υγειας του 52άχρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, επιχειρηματία ενεργειακών συστημάτων, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους δύο ενόπλους μέσα στην οικογενειακή μεζονέτα της οδού Κηφισού, στην Κηφισιά (02/04- 05.15). Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, οι βολιδες του οπλου, έχουν πλήξει ζωτικά όργανα, με τον 52άχρονο να έχει υποστεί ρήξη ήπατος, φέρει τραύμα στο θώρακα και σοβαρά θλαστικά στο κεφάλι και το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς” να αντιμετωπίζουν τα βαρύτατα τραύματα του ασθενούς .

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο νεφρό

«Μετά το πρώτο πολύωρο χειρουργείο ο ασθενής υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία. Αμέσως μετά κρίθηκε αναγκαίο να ξαναμπεί άμεσα στο χειρουργείο καθώς η κατάστασή του δεν έχει σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσει να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματά, Βασίλης Κεκέρης, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Για την ακρίβεια, αναζητούμε το θαύμα», επεσήμανε  ο Βασίλης Κεκέρης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αννα Μάινα, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ο 52άχρονος επιχειρηματίας υποβλήθηκε το απόγευμα της Μ.Δευτέρας (02/04) σε δεξιά νεφρεκτομή, με τον επιχειρηματία να είχε χάσει πολύ αίμα και είχε υποστεί τραυματισμό πολλαπλών οργάνων.

«Oι τραυματισμοί είναι στον κορμό και στον μηρό, ενώ υπάρχουν και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι», ανέφερε στο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

“Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5.35 π.μ. στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο.

Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου και παραμένει ακόμη.

Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.ά.), η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη.

Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τη σταθεροποίησή του και την ανάταξή του”

Η κατάθεση της συζύγου- γόνος εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο- η οποία βρισκόταν στην οικογενειακή μεζονέτα της Κηφισιάς, και άκουσε τις εκκλήσεις του 52άχρονου σε βοήθεια (02/04-05.15) αναμένεται για τις Αρχές Ασφαλειας, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικής κατάρρευσης.

«Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο και ανάψτε ένα κερί γι’ αυτόν», ανέφερε στους δημοσιογράφους η σύζυγός του επιχειρηματία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει κατά την προανάκριση της Ασφάλειας, ενας από του δυο ληστές τραυμάτισε στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο – «σκύλα»- τον 52άχρονο επιχειρηματία, όταν τους αντιλήφθηκε εντός της οικίας και συνεργός του, τον πυροβόλησε με το 9άρι πιστόλι πισώπλατα εξ΄ επαφής για να τον εξουδετερώσει όταν αντιστάθηκε στην επίθεση σε βάρος του.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων οικιών, στην εξακρίβωση στοιχείων για την ταυτοποίηση των δραστών της διάρρηξης στην οικία του επιχειρηματία στην Κηφισιά. Με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ να αποδίδει τη διάρρηξη των δραστών με κίνητρο τη ληστεία, χωρίς ωστόσο- προς ώρας- να έχουν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα, αν και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή από την οικία του επιχειρηματία.

Δέχθηκε πισόπλατα σχεδόν εξ επαφής, δύο βολίδες από εννιάρι πιστόλι ενός από τους δύο ληστές

Στοιχεία και πειστήρια από την οικία της Κηφισιάς, καθώς και δύο κάλυκες μεταφέρθηκαν από το κλιμάκιο της ΔΕΕ, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προς εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει «απασχολήσει» σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής .