Συνελήφθη ο Ιρανός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε δύο υπαλλήλους, έξω από την Ιρανική Πρεσβεία

«Μου έλεγαν να σκοτώσω όσους μπορώ» υποστήριξε στους Αστυνομικούς ο Ιρανός δράστης επίθεσης και τραυματισμού με μαχαίρι δύο διπλωματικών υπάλληλο της πρεσβείας, στο Ψυχικό.

Συνελήφθη στο Κερατσίνι, ο 47άχρονος Ιρανός δράστης επίθεσης και τραυματισμού με μαχαίρι υπαλλήλου της Πρεσβείας και απόπειρα τραυματισμού Διπλωματικού Υπαλλήλου, έξω από την Ιρανική Πρεσβεία στο Ψυχικό (28/03). Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο άτομο.

Ο 47άχρονος Ιρακινός, εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης (28/03) να περιφέρεται έξω από την Ιρανική Πρεσβεία. Οι δυο υπάλληλοι του ζήτησαν να τους αιτιολογήσει την παρουσία του, και με μαχαίρι που κατείχε τραυμάτισε τον πρώτο  στο πρόσωπο και την κοιλιά, ενώ επιτέθηκε και στο δεύτερο Διπλωματικό υπάλληλο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, άκουσαν τον 47άχρονο Ιρανό να υποστηρίζει σε αιτιολόγηση της πράξης του, ότι ακούει “θεόσταλτες” φωνές που καθοδηγούν τις πράξεις του.

“…άκουγα φωνές που μου λέγανε: να σκοτώσεις όσους περισσότερους μπορείς μέσα στην Πρεσβεία στο όνομα του Ισλάμ, αλλιώς θα πεθάνεις..”

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, φέρεται ο Ιρανός να υποστήριξε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι επόμενος στόχο του, ήταν η Ισραηλινή Πρεσβεία, καθώς οι φωνές τον οδηγούσαν να σκοτώσει τους άπιστους.

Ο 47άχρονος υποβλήθηκε σε ψυχιατρική αξιολόγηση και οπως προέκυψε, πάσχει από βαριά ψυχολογική νόσο.  Παράλληλα ομολόγησε ότι  κατά το παρελθόν (2016& 2017) είχε προκαλέσει εμπρησμούς σε δυο αυτοκίνητα της Ιρανικής Πρεσβείας.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.