Πόρτλαντ: Η Αστυνομία συνέλαβε14 κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας

Η Αστυνομικοί του Πόρτλαντ άμεσα επενέβησαν όταν κουκουλοφόροι προκάλεσαν επεισόδια στο κέντρο της πόλης, και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Portland, OR (KPTV) – Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Αστυνομίας του Πόρτλαντ όταν ομάδα διαδηλωτών με κουκούλες, σε συγκέντρωση στο κέντρο της πολης ακινητοποίησαν τρόλεϊ κοντά στη διασταύρωση της Southwest Yamhill και 6th Avenue.

Συνολικά, η αστυνομία του Πορτλαντ (Portland) ανακοίνωσε ότι προχωρησε σε συλλήψεις 14ων κουκουλοφόρων, την Τετάρτη (25/01).

12992917_G

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην Southwest Southwest Yamhill και 6th Avenue.

Shayne Reanne Sellers, 22, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό

Lucy Elizabeth Smith, 34, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό, παρακόλληση Συγκοινωνιών

Micah Isaiah Rhodes, 23, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό

Robert Lee West, 51, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό

Elijah Jorgensen, 18, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό, παρακόλληση Συγκοινωνιών and

Anya Danielle Noftsier, 30, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό, παρακόλληση Συγκοινωνιών.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν μεταξυ της Northeast 2nd Avenue και Davis Street

Rachael Balnius, 18, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό
James Christopher Linn, 20, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό
Billy Marvin Ellison, 18, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό, και Christopher Klehr Brooks, 19, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό.

Δύο συνελήφθησαν στην περιοχή μεταξύ Southwest 2nd Avenue και Madison Street

Samuel Jerome Resnick, 25, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό, και
Evan Timothy Burchfield, 30, Απείθεια και αντίσταση σε δεύτερο βαθμό

Η Αστυνομία ανακοίνωσε την προσαγωγή δυο ανηλίκων-17ετών- και στγ συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι για παρακόλληση Συγκοινωνιών.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Multnomah εν αναμονή εκδίκασης της υπόθεσής τους.

Πολίτες αυτόπτες μάρτυρες,  ανέφεραν ότι ήθελαν να φτάσουν στα σπίτια τους και η Αστυνομία επενέβησαν και απομακρυνε τους διαδηλωτές, και τους έθεσε υπό κράτηση. Ενώ υπήρχαν και εκφράσεις υποστήριξης στην Αστυνομία.

«Το ότι αντιδρούν σε αυτό που πιστεύουν είναι σωστό, αλλά τη διακοπή της κυκλοφορίας δεν είναι ο τρόπος για διαμαρτυρία”, δήλωσε ο Molly Nelsen.

Ενω άλλοι ανέφεραν ότι η ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν άμεση και δυναμική.

“Κάποιες από τις συλλήψεις είναι μάλλον απαραίτητη για τους υπόλοιπους πολίτες, ίσως κάποιες απέχουν», ανέφερε ο Angela Wyatt. Όπως διευκρίνησε, συμφωνεί με το πάθος της διαμαρτυρίας, αλλά διαφωνεί με η μέθοδο που εκφράζονται.

«Προσωπικά εστιάζω στην προέλευση τους, και στο πως βλέπουν την κατάσταση ως κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις ζωές τους, ωστόσο υπάρχουν και διαφορετικές και πιο θετικές εκδηλώσεις  αντί  να εμποδίζεις τις ζωές άλλων ανθρώπων», είπε ο Wyatt.

Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών απο τους Αστυνομικους, στο κέντρο της πόλης η διασταύρωση αποδόθηκε στην κυκλοφορία.

Διαδηλωτές οι οποιοι δεν είχαν τεθεί υπό κράτηση από την Αστυνομία σε μικρότερες ομάδες προχώρησαν σε δράσεις στα προάστια. Μια ομάδα κινήθηκε με τον προαστιακό στην ανατολική πλευρά της πόλης, διαδήλωσαν σε όλη την γέφυρα του χάλυβα και στη συνέχεια κάτω Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ Boulevard, μπλοκάροντας την κυκλοφορία κατά μήκος του τρόπου.

Καποιοι απο τους διαδηλωτές φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενω αλλοι επιχείρησαν να στήσουν αυτοσχέδιο οδοφραγμα και τραβηξαν κάδο απορριμμάτων στο δρόμο Southwest Taylor .

____________

KPTV – FOX 12