Γιάννινα: Η Τροχαία Ιωαννίνων βεβαίωσε κλήση στο περιπολικό;

Με περίσσια ευκολία οι άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων καταλογίζουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στους οδηγούς που παρανομούν στο κέντρο της πόλης.

Και καλά κάνουν αφού αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης σεβασμός του Κ.Ο.Κ. Όμως δεν έπραξαν το ίδιο και στο περιπολικό της φωτογραφίας που πάρκαρε παράνομα και έφραξε το δρόμο σε συμπολίτη μας ΑμΕΑ που μάταια επιχείρησε να βγει από τον πεζόδρομο στον οποίο κινούταν, απέναντι ακριβώς από το αστυνομικό Μέγαρο, επί της…. οδού 28ης Οκτωβρίου.

Γιατί η Τροχαία Ιωαννίνων δεν βεβαίωσε την αυτονόητη κλήση στο περιπολικό που πάρκαρε παράνομα; Βάσει ποιας διάταξης και ποιου νομικού πλαισίου τα περιπολικά εξαιρούνται από την τήρηση του Κ.Ο.Κ; Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε, ότι το περιπολικό της φωτογραφίας είχε σβηστό το φάρο, γεγονός που σημαίνει ότι δε βρισκόταν σε αστυνομική επιχείρηση και κατά συνέπεια θα έπρεπε να συμπεριφέρεται σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα ως ένα φυσιολογικό όχημα.

Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης που έστειλε και την φωτογραφία, κάποιοι ευαίσθητοι αστυνομικοί που είδαν τη σκηνή της φωτογραφίας, ζήτησαν συγγνώμη εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. από τον ΑμΕΑ συμπολίτη μας και επιχείρησαν να βρουν τον αστυνομικό που είχε παρκάρει με παράνομο τρόπο το συγκεκριμένο περιπολικό.

___________

* epirusgate.gr