“Δε θα δεχθούμε επίθεση επειδή θα λυπηθεί να χτυπήσει γυναίκες ή εμείς δεν έχουμε σκοπό να ασκήσουμε βία και γι αυτό βάζουμε γυναίκες;”

“Τελικά αυτό το μέτρο να χρησιμοποιούνται γυναίκες συνάδελφοι μπροστά από τα ΜΑΤ δείχνει γλαφυρά την κατάντια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιο μήνυμα δηλαδή στέλνουμε ακριβώς. Ότι δεν θα δεχθούμε επίθεση επειδή ο άλλος θα λυπηθεί να χτυπήσει γυναίκες  ή εμείς δεν έχουμε σκοπό να ασκήσουμε βία και γι αυτό βάζουμε γυναίκες;
Σε μια επαγγελματική αστυνομία του 2017 με το έγκλημα να καλπάζει, εμείς λειτουργούμε με βάση το θυμικό και το συναίσθημα.
Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης ποιας χώρας είναι αυτό?
Αν κάποια μέρα δεν πτοηθούν οι διαδηλωτές και ανοίξουν τα κεφάλια των γυναικών που στέκουν εκεί απροστάτευτες και ανεκπαίδευτες για κατι τέτοιο, ποιος θα έχει την ευθύνη;
Δηλαδή οι γυναίκες –αστυνομικοί είναι το ευαίσθητο φυλο που δεν θα τολμήσουν να του επιτεθούν;

Όχι κύριοι, είναι επαγγελματίες που φέρουν όπλο, που αν διαταχθούν θα ασκήσουν βία όπως και οι άντρες συνάδελφοι τους. Διότι εάν η λογική σας είναι, κανείς δεν θα χτυπήσει γυναίκες σας λέω ότι αυτό πρώτον είναι απαράδεκτο ως τρόπος αστυνομικής λειτουργίας και προάσπισης της δημόσιας ασφάλειας και δεύτερο ξεπερνιέται πολύ εύκολα βάζοντας μπροστά γυναίκες διαδηλωτές.
Επιτέλους ας σταματήσουμε, τους πειραματισμούς του κάθε «φωστήρα» ας καταστρώσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για κάθε περίπτωση γιατί τα αποτελέσματα αυτών των «ακροτήτων» τα πληρώνουν άλλοι και μάλιστα με την ζωή τους κάποιες φορές”.

___________

* κειμενο γνώμης, Γιάννη Φαναριώτη/Μέλος Δ.Σ. ΣΕΦΕΑΑ